ПоддержатьУкраїнська

Опалювальний сезон-2017 в Україні під загрозою – Кістіон

StopCor
StopCor

StopCor

Опалювальний сезон-2017 в Україні під загрозою – Кістіон

У Кабміні прогнозують негативні наслідки через провал в ВР голосування щодо прийняття закону "Про ринок електроенергії". Йому не вистачило більш як 4 десятків депутатських голосів, через що тепер виникла загроза зриву опалювального сезону.

Опалювальний сезон-2017 в Україні під загрозою – Кістіон

Таку заяву зробив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, передає "Преса України".

Верховній Раді не вистачило голосів для прийняття у другому читанні закону "Про ринок електроенергії".

Проект закону №4493 підтримали тільки 211 депутатів при необхідному мінімумі в 225 голосів. Після цього депутати 265 голосами направили документ на підготовку до повторного другого читання в комітет.

Даний законопроект Рада прийняла в першому читанні 22 вересня 2016 року. До другого читання спеціально створена робоча група подала до документа близько 1,2 тис. правок, проте в ході розгляду в парламенті більшість з них були відхилені.

Законопроект запроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, в тому числі в питанні поділу компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.

"Неприйняття закону про ринок електроенергії ставить під загрозу наступний опалювальний період", – цитує Кістіона прес-служба Кабміну.

За словами віце-прем'єра, для того, щоб встигнути завезти необхідну кількість антрациту до початку опалювального періоду, генеруючим компаніям вже зараз необхідно укладати контракти на постачання палива. Однак без відповідного закону вони не зможуть виконати ці контракти.

Нагадаємо, Трипільська та Придніпровська (входить у складі ДТЕК Ріната Ахметова) теплоелектростанції будуть зупинені. Інформацію про зупинку першої повідомили в "Центренерго", другої - прес-служба компанії Ахметова. Причини – дефіцит антрациту.

Другие новости