ПоддержатьУкраїнська

Організаторів російських «виборів» на окупованих територіях треба оголосити у розшук – ГУР

StopCor
StopCor

StopCor

Організаторів російських «виборів» на окупованих територіях треба оголосити у розшук – ГУР

Як передає Укрінформ, з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України, про це заявив начальник ГУР МО бригадний генерал Кирило Буданов.

“Всупереч позиції України та міжнародної спільноти голосування на виборах у Держдуму Росії було проведене і на окупованих РФ територіях України: в Криму та в окремих районах Донецької та Луганської областей. Власникам російських паспортів у ОРДЛО, яких перед тим оперативно й масово “паспортизували” (за різними оцінками – це понад 610 тис. осіб), змусили проголосувати дистанційно – на сайті держпослуг РФ. Їх у різний спосіб стимулювали віддати голоси за партію путінського режиму “Єдина Росія”, в якої безпрецедентно нікчемний рейтинг”, - наголосив керівник ГУР.

За його словами, "вибори до Держдуми РФ за участю населення окупованих територій України є нелегітимними".

"Крім того, що ці вибори були маніпулятивні та сфальсифіковані, які і всі попередні вибори у РФ, – брудні технології маніпуляцій залучили також громадян іншої держави – зокрема людей на окупованих територіях України. Куратори голосування в ОРДЛО мали чіткий план – забезпечити 450 тис. голосів за путінську партію “Єдина Росія”, - заявив Буданов.

За його словами, “масштаби фальсифікацій цих виборів вражають. За даними “Реальної газети”, наприклад на окупованих територіях Луганщини, в низці установ окупаційної адміністрації “ЛНР”, виборців на порталі “Госуслуги” реєстрували спеціально виділені працівники – системні адміністратори. Логін і пароль кожного зареєстрованого користувача став відомим такому адміну. Він же згодом подав від імені зареєстрованої особи заяву на участь у дистанційних виборах. Це технологія електронного голосування без участі і без волі виборця”.

“Інша маніпулятивна технологія цих виборів – “автобусна”: підвезення автобусними групами до дільниці в Ростовській області великої маси так званих виборців із ОРДЛО”, - зауважив Буданов.

На переконання начальника розвідки, Україна повинна “вжити низку контрзаходів щодо цих так званих виборів. Взяти в оперативну й слідчу розробку всіх організаторів і учасників виборів на окупованих територіях України, оголосити їх у міжнародний розшук, добиватися їхньої екстрадиції в Україну, щоб вони постали перед українським судом. Крім того, вжити жорсткі санкції проти тих іноземців, що брали участь у цих виборах у якості спостерігачів чи консультантів”.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 23 вересня може розглянути проєкт постанови про засудження проведення виборів до Держдуми РФ на тимчасово окупованих територіях України.

Міністерство закордонних справ висловило рішучий протест та засудило протиправну організацію і проведення Росією 17-19 вересня виборів до Держдуми на тимчасово окупованій території Криму і примусове залучення до участі у цих виборах громадян України з виданими їм у незаконний спосіб паспортами громадян Росії на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях.

Джерело: Укрінформ

Другие новости