ПоддержатьУкраїнська

Пальмовий сир і "вата": як російська влада впроваджує санкції проти свого народу

StopCor
StopCor

StopCor

Пальмовий сир і 'вата': як російська влада впроваджує санкції проти свого народу

У Ленінградській області митники конфіскували у туристів з Фінляндії 35 кілограмів сиру і 7 кілограмів риби. Але найцікавіший не сам факт того, що у людей конфіскують не наркотики, зброю або алкоголь, а звичайний сир і рибу.

Пальмовий сир і ''вата'': як російська влада впроваджує санкції проти свого народу

На рахунок сиру, може і трохи забагато, але 7 кілограмів риби це всього одна велика форель. Найцікавіше, на російських форумах, в коментарях під відповідною статтею люди вкрай обурюються такою поведінкою власних митників, але дозвольте, вони просто виконують свою роботу. Російський уряд давно сказав, більше ніяких хамонів, пармезанів та інших якісних продуктів з країн Європи. Замість цього жителям Росії пропонують вітчизняні продукти, а вітчизняні виробники зрозуміли, що конкуренції більше немає і роблять сир з пальмової олії.

Зрозуміло, що 35 кілограмів сиру люди везли не тільки для себе, для знайомих, може просто на замовлення, щоб відбити частину поїздки. Але ж їм і це забороняють робити. Варто нагадати, що ті, хто обурюється, швидше за все забули, як вони кричали "Крим наш!", а це і є розплата за Крим. Невже росіяни думали, що можна просто так вломитися в сусідню країну, навіть якщо в ній криза, відібрати частину території, влаштувати війну, засилати сюди всяких гіркіних і моторол, і ніяк за це не відповісти?! Так не буває.

Санкції, які були введені відносно Росії, не стосувалися заборони на постачання харчових продуктів, оскільки вони вважаються останньою справою на Заході, навіть у КНДР ніколи не забороняли постачати харчові продукти.

Так от, в Росії є уряд, який сам проти свого народу ввів подібні санкції, ось вже воістину "на зло мамі відморожу собі вуха". Це вже не перший раз, коли російська влада помстилася за те, що саме проти неї ввели санкції. У відповідь вона б'є по власному народу. Якщо хтось забув, то в Росії діє "Закон негідників". Справа почалася з того, що аудитор консалтингової компанії Firestone Duncan Сергій Магнітський знайшов схеми, за якими чиновники з МВС крали мільярди. Після цього Магнітського заарештували, звинуватили у несплаті податків, а у в'язниці просто вбили. У відповідь на це країни Заходу ввели санкції проти російських чиновників, які були причетні до даної справи. А російські чиновники теж відповіли, найцікавіше як, вони заборонили жителям США всиновлювати російських дітей. Тобто, в обмін на те, що Захід перестав пускати до себе злодійкуватих російських чинуш, вони позбавили майбутнього російських дітей з дитячих будинків. Ну як же, барина не пускають у США, а якісь холопи поїдуть, непорядок.

Те ж саме з сиром або хамоном, це реакція російських чиновників на те, що їм заборонили їсти в Ніцці або гуляти по Нью-Йорку, у відповідь на це вони заборонили своєму народу їсти якісні західні продукти. А якщо уважно почитати деякі російські форуми, то багато росіян щиро впевнені в тому, що це не уряд, а самі країни Заходу ввели продуктове ембарго. З такою "ватою" сперечатися марно, вони підтримають будь-яке рішення Путіна, якщо завтра накажуть жерти сніг, вони будуть жерти та ще при цьому говорити, що їм дуже смачно. І такої "вати" в Росії більшість, тому, що якщо б цієї більшості не було, то російська влада ніколи б собі не дозволила вводити заборони для власних громадян, мало того, під схвальні вигуки натовпу.

Нещодавно у російських інформаційних стрічках пройшла новина про те, що Кремль може зняти частину обмежень і росіянам можуть знову дозволити їсти нормальні продукти, і що ви думаєте, тут же в коментарях "вата" почала кричати, що не смійте цього робити, інакше це буде означати прогнулися під Захід. Вони самі готові вмирати від пальмової олії та годувати цим своїх дітей, цікаво, а кому цим вони роблять гірше?

У будь-якій нормальній країні Європи уряд не протягнув би й тижня, якби дозволив собі такі канделябри й знущання над своїм народом.

Ну а російські депутати, сенатори й міністри, які заборонили росіянам їсти нормальний сир, самі його їсти будуть, не переживайте, вони отруту з пальмової олії залишили виключно для холопів.

Джерело: Преса України

Автор: Володя Костик

Другие новости