ПоддержатьУкраїнська

Перший пішов: в окрузі нардепа Денисенка затримали чиновника облради

StopCor
StopCor

StopCor

Перший пішов: в окрузі нардепа Денисенка затримали чиновника облради

Почалось! Чиновника Дніпропетровської облради затримали на хабарі у 2 тисячі доларів. За таку винагороду посадовець обіцяв безперешкодну передачу в оренду приміщень гаражів однієї з міських лікарень Дніпра приватній особі. Корупціонера затримала військова прокуратура Південного регіону.

Перший пішов: в окрузі нардепа Денисенка затримали чиновника облради

За даними журналістів «СтопКору», Дніпропетровська облрада уже засвітилась у низці корупційних схем і причетна до передачі комунального майна у місті у приватні руки та спеціально створеним громадським організаціям.

Так, через одну з оборудок жителі Дніпра залишились без Парку Ракет. За даними журналістів «СтопКору», захоплення будівлі та землі під комплексом відбулось з боку народного депутата Андрія Денисенка та його громадських організацій.

«Денисенко розробив, організував та реалізував схему привласнення нерухомого майна й земельної ділянки у центрі Дніпра, які знаходяться в комунальній власності Дніпровської облради (ДОР), ринковою вартістю 3-5 млн $ США (поруч із Дніпропетровською обласною радою, Дніпропетровською ОДА та «Сквером Героїв», на території 0.30 га – 3.000 кв. м – розташований виставковий комплекс «Парк ракет»).

Для привласнення вказаної землі та нерухомості в «Парку Ракет», А. Денисенко викупив громадську організацію «ЦСТ «ІНФО-ПРОСТІР», увійшов у злочинну змову з головою облради Г. Пригуновим та заступником С. Олійником і за їхньою допомогою розпочав реалізацію злочинного плану.

При цьому рішення облради було прийнято в порушення законодавства України, без проведення аукціону та надано в оренду приватній структурі за значно заниженою вартістю у порівнянні з комерційною. Так, за оцінками ріелторів, вартість оренди громадсько-офісних площ в цьому районі м. Дніпра становить 520-1300 грн кв. м, тому вартість оренди вказаної нежитлової будівлі загальною площею 635 кв. м має становити 300 – 800 тис. грн щомісяця. Натомість для ГО «ЦСТ «ІНФО-ПРОСТІР» встановлена ставка оренди у 37,8 тис. грн. Отже, на рік обласний бюджет втрачає від 3 до 9 млн грн, що є прямими збитками громаді Дніпропетровської області та обласному бюджету», – додають активісти.

Сам же політик уникає будь-який коментарів та спілкування з пресою. Під час останньої зустрічі у парламенті він звинуватив журналістів у переслідуванні та заявив, що готовий навіть застосувати фізичну силу.

Другие новости