ПоддержатьУкраїнська

Під Кабміном розлючений натовп вимагав припинити фінансування ветеранських організацій

StopCor
StopCor

StopCor

Під Кабміном розлючений натовп вимагав припинити фінансування ветеранських організацій

Під будівлею Кабінету Міністрів України пройшов пікет, організований учасниками АТО і волонтерами. Вони звернулися до урядовців з вимогою припинити фінансування ветеранських громадських організацій з бюджету, оскільки упевнені, що ці гроші насправді просто "розбазарюються".

Новину повідомляє "Преса України".

"Почали вивчати – а хто ж ці організації, які роками присутні в Міністерстві оборони та що ж вони зробили в умовах війни? І з'ясувалося, що крім отримання державного фінансування, вони зробили нуль", – розповів голова Ради волонтерів при Міноборони Давід Арахамія.

На пікет біля будівлі Кабміну зібралися кілька десятків людей. За їхніми даними, більшість організацій, які покликані підтримувати українських ветеранів і у 2017 році мають отримати від держави близько 20 млн грн – насправді займаються "проїданням" бюджетів. Пікетувальники закликали уряд гроші цим організаціям не давати та провести перевірку.

"Ключова вимога – призупинити виділення коштів псевдоветеранським організаціям, тому що з дня на день мають піти ці 20 млн грн на 40 організацій. Коли це буде призупинено, ми хочемо, щоб держава розібралася", – пояснив координатор ГО "Спілка ветеранів війни із Росією" Олександр Войтко.

Натомість в Державній службі у справах ветеранів війни та учасників АТО запевнили мітингувальників – аудити громадських об'єднань проводили протягом 2016 року. Щоправда, вдалося перевірити лише десяту частину всіх організацій, які мають отримати бюджетне фінансування.

"Були у нас в минулому році перевірені 3 чи 4 організації, порушення були, деякі були усунені. Деякі – ні. Йдуть суперечки. Ветеранські організації мають платити і комунальні послуги, і телефонні послуги. Практично усі ветеранські організації винаймають бухгалтерів, яким потрібно платити", – зазначив голова Держслужби України у справах ветеранів війни і учасників АТО Артур Дерев'янко.

Нагадаємо, в столиці під час звітного засідання ветеранів у Будинку офіцерів зчинився скандал, який завершився бійкою. Учасник АТО посперечався з очільником "Організації ветеранів України" з приводу "колорадських стрічок".

Другие новости