ПоддержатьУкраїнська

Підозрюваного у справі вбивства Гандзюк Мангера поліція відмовляється вести до суду

StopCor
StopCor

StopCor

Підозрюваного у справі вбивства Гандзюк Мангера поліція відмовляється вести до суду

Херсонська поліція відмовилася виконувати рішення суду про примусовий привід голови Херсонської облради Владислава Мангера, який є підозрюваний у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк

 Фото: Fb/ Олександр Власов

На суді мають розглядати питання безальтернативного арешту для Мангера. Причиною стали погрози свідкам у справі, які почались після ознайомлення з матеріалами справи його адвокатів. Цими свідками, за словами активістів, є давні знайомі Мангера Павло Пилипенко ("Золотой") та Сергій Брага.

Втім, сам Мангер терміново "потрапив" до Херсонського обласного кардіологічного диспансеру, де зараз і перебуває у реанімації у нетранспортабельному (за словами лікарів) стані, повідомляє проєкт Watchers Media.

"Пославшись на слова лікаря про перебування Мангера в інтенсивній терапії, поліція відмовилась виконувати ухвалу про привід", - йдеться у матеріалі.

Обласна лікарня підпорядковується Херсонській облраді, очільником якої досі залишається Мангер, і повністю залежить від неї фінансово та у питаннях кадрової політики.

Минулого року, під час першої спроби арешту, головлікар ХОКД Олег Мазуряк отримав з рук Мангера почесну відзнаку.

"Вранці в лікарню зігнали всю поліцію, перегородили дорогу, зайняли пост на даху будівлі, зігнали тітух, комунальниць, прийшли авокадо", - пише журналістка Ольга Худецька.

За словами активіста Олександра Власова, поліцейські досі залишаються під диспансером, але не для того, аби таки виконати рішення суду, а щоб захистити Мангера від "активістів, які прийдуть витягати його з лікарні".

"Поки ми чекаємо, що правоохоронні органи притягнуть до відповідальності цього вбивцю, вони його охороняють", - додав він.

Цю версію старанно підтримують й адвокати підозрюваного Ільченко та Мурашкін, які вже встигли залишити на своїх сторінках у Facebook дописи із "розвінчанням" намірів активістів.

"Після сьогоднішнього, на завтрашньому суді вона (суддя Печерського райсуду Києва - ред.) повинна прийняти рішення, що робити далі – чи везти Мангера до Києва на суд на реанімобілі (смішно, правда?), Або ж дочекатися його "одужання". За цей час Мангер встигне вирішити питання і ця вся історія закінчиться для нього легким переляком", - прогнозує активіст.

Другие новости