ПоддержатьУкраїнська

"Покоління Бурштин": у документальній стрічці журналісти-розслідувачі показали обсяги нелегальних заробітків на Півночі України

StopCor
StopCor

StopCor

'Покоління Бурштин': у документальній стрічці журналісти-розслідувачі показали обсяги нелегальних заробітків на Півночі України

Північна частина України охоплена бурштиновим ажіотажем. Безліч людей добувають це коштовне каміння 24 години на добу і 7 днів на тиждень. Відповідно, все це відбувається нелегально і завдає шкоди, як країні, так і природі.

В останні роки в Україні досить серйозний галас піднявся навколо нелегального видобутку бурштину на півночі країни. Люди не шанують закони і добувають ці камені щодня по 24 години на добу, при цьому правоохоронні органи ніяк не можуть на це вплинути. Або ж просто не хочуть. Нелегальні видобувачі не тільки порушують закони країни, а й завдають катастрофічну шкоду природі.

Якщо в США, і деяких інших країнах, існує "золота лихоманка", то безліч українців заразила "бурштинова". У видобутку беруть участь навіть діти, яким більше нічого в житті не потрібно, їх мрії на 100% зайняті лише цим "сонячним каменем". Однак, швидкий і нелегальний заробіток приносить і безліч хвороб.

http://youtu.be/ZxAw7TZGZ3Q

Другие новости