ПоддержатьУкраїнська

Працівники Миколаївського порту вийшли на пікет проти нових "смотрящих"

StopCor
StopCor

StopCor

Працівники Миколаївського порту вийшли на пікет проти нових 'смотрящих'

Представники ГО "Стоп корупції" підтримали пікет робітників внутрішньої охорони Миколаївського порту. Люди виступили проти незаконних дій з боку керівництва державного підприємства та вийшли на протест під стіни порту й обласної ради.

Працівники Миколаївського порту вийшли на пікет проти нових ''смотрящих''

Подробиці з місця подій повідомила журналістка проекту Марія Москаленко.

Працівники служби охорони порту вийшли на протест, бо їм почали поступати пропозиції про звільнення за власним бажанням. Як нам пояснили працівники профспілок, це сталося у зв'язку з тим, що тендер на охорону порту виграла приватна київська компанія "Альфа безпеки", яка навіть не має свого представництва в Києві. Самі працівники порту зазначили, що їм почали поступати дзвінки з цієї фірми з пропозиціями працевлаштування на менш вигідних умовах і без соціального пакету", – зазначила журналістка Марія Москаленко.

Працівники Миколаївського порту вийшли на пікет проти нових ''смотрящих''

Раніше активісти "Стоп Корупції" підтримали акцію протесту миколаївських портовиків під стінами Міністерства інфраструктури проти корупції та непрозорих тендерних закупівель на підприємстві.

Тоді під стіни профільного відомства приїхали кількасот робітників Миколаївського морського порту та керівники трьох профспілок організації. Вони вимагали звільнити міністра Омеляна через його злочинну бездіяльність по ситуації навколо Миколаївського морського порту, нагадують активісти "Стоп корупції".

Працівники Миколаївського порту вийшли на пікет проти нових ''смотрящих''

"Нові керманичі підприємства, призначені за 1 день, без фахової освіти, знищують підприємство, звільняють кваліфікованих працівників, відвертають іноземних інвесторів і розкрадають державний бюджет! – розповіли профспілкові лідери. – Фактично керує підприємством колишній очільник Херсонської в'язниці Володимир Пінькас, який встановлює в порту тюремні порядки", – зазначали мітингувальники.

"Нові "смотрящі" порту звели 40 осіб на терміново "вигадані" управлінські посади, збільшили витрати майже на 500 000 гривень на місяць. Натомість "неугодні" кваліфіковані кадри Пінькас і Ко знищують шляхом корупції, шантажу, залякування і доведення працівників до нервових зривів", – передають слова миколаївців правозахисники "Стоп корупції".

Другие новости