ПоддержатьУкраїнська

Правосуддя по-грецьки: чи є шанс на повернення додому в українських моряків?

StopCor
StopCor

StopCor

Правосуддя по-грецьки: чи є шанс на повернення додому в українських моряків?

За інформацією Міністерства закордонних справ, у Греції затримано 160 українців, 112 засуджено та 49 звільнено після відбування покарання. В Міністерстві закордонних справ України запевняють, що своїми громадянами опікуються. Станом на сьогодні в Україну вдалося повернути з півсотні моряків.

"Ми надаємо адвокатів, ми запровадили спеціальну посаду консула, який тільки цим опікується, звичайно, який має спеціальні знання. Але я до всіх знову звертаюся: якщо ви потрапляєте до цих організованих злочинних угруповань, є шанс, що ви залежні назавжди", – наголосив Павло Клімкін.

https://www.youtube.com/watch?v=KtYfR17TS64

Як зауважує заступник голови "Національної асоціації захисту прав громадян" Павло Тарасовський, основні вербувальники знаходяться в Україні, але контролюють їх з-за кордону.

Додому вдалося повернути до півсотні українських моряків

Максимальний термін ув’язнення у Греції – це 25 років, каже кореспондент грецьких ЗМІ Костас Онисенко. Грецьке законодавство передбачає забезпечення підсудних адвокатом та перекладачем, якщо ті не розуміють грецької мови. Однак, за словами родичів ув'язнених українців, перекладачі в них погані, а державні адвокати – неефективні. А якщо немає нормального юридичного захисту, то й на мінімальний строк покарання сподіватися не варто.

Сотнi драматичних iсторiй та поламаних людських доль. Бажання заробити чималі гроші, а в результаті – в'язниця. На рiшення грецької влади українські моряки чекають роками. Найчастіше їм ухвалюють жорстокі вироки і лише для одиниць усе завершується хепi-ендом.

Другие новости