ПоддержатьУкраїнська

Представники "Стоп корупції" - у складі підрозділів тероборони у різних куточках України

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

Представники 'Стоп корупції' - у складі підрозділів тероборони у різних куточках України

Правозахисники, журналісти, активісти, водії ВГО "Стоп корупції" з першого дня війни масово записувалися до лав територіальної оборони своїх міст і містечок. Вони печуть хліб або інформують про злочини ворога. "СтопКор" дізнався, як учорашні борці з корупцією з усієї України охороняють населення.

 ''Стоп корупції'' теж долучилася до боротьби з окупантом Фото: СтопКор

Вони тиждень тому давали прочухана корупціонерам. А сьогодні взялися зі зброєю і без захищати рідні домівки та мирне населення, допомагати армії і тим, хто потребує. Регіональні підрозділи ВГО "Стоп корупції" масово записалися в тероборону, будують укріплення та перешкоди на шляху ворога, патрулюють вулиці населених пунктів.

Зокрема, Тернопільський осередок антикорупційної організації усім складом увійшов до лав тероборони міста.

Так само всі члени Овруцького підрозділу "Стоп корупції" на Житомирщині з першого дня війни — у теробороні.

"Всі наші — в Овруцькій теробороні. На жаль, не вистачає зброї. З першого дня війни допомагаємо військовим і готуємо коктейлі, волонтеримо, патрулюємо місто", — розповідали "СтопКору" представники Овруцького осередку.

На Житомирщині також пішов до лав тероборони водій центрального офісу організації. Він несе патрулювання у Брусилівському районі, селі Містечко.

"Тримаємо тероборону, чергуємо по 5 годин п'ятий день", — розповідає він.

Ще в одному місті Житомирщини, у Бердичеві, представник підрозділу "Стоп корупції" теж патрулює місто.

Коростенський осередок "Стоп корупції" на Житомирщині у повному складі записався до лав добровольців, що допомагають армії. Їхні автівки використовують за потреби тероборони. Жінки печуть хліб. Про це повідомила представниця місцевого підрозділу організації.

Представник відокремленого підрозділу організації на Черкащині несе чергування у роті охорони Монастирища.

У Вишгородському районі Київщини несе патрулювання журналіст-розслідувач.

Голова Правління "Стоп корупції" бере активну участь у всіх заходах структур самоорганізації населення в Білоцерківському районі. Там місцеві жителі зводять інженерні конструкції, готуються до зустрічі з ворогом. Також стопкорівець активно долучився до інформування населення та координаційної роботи.

У місті Києві підрозділи антикорупційної організації патрулюють Печерський район столиці у складі 205 батальйону територіальної оборони збройних сил 112 бригади територіальної оборони регіонального управління "Північ" Збройних сил України, добровольчого батальйону територіальної оборони "АЗОВ" та інших підрозділах територіальної оборони Києва.

Кілька борців з корупцією пішли служити добровольцями у складі ЗСУ.

Чимало представників антикорупційної організації не змогли записатися до ЗСУ та тероборони через відсутність місць. Вони увійшли до структур самоорганізації населення у своїх населенних пунктах. Готують укріплення, зводять барикади та запасаються коктейлями Молотова. Крім того, борці з корупцією по всій Україні організовують волонтерську допомогу, займаються координацією штабів взаємодопомоги, постійно збирають і передають інформацію про події в регіонах.

Прізвища та імена ми не називаємо з міркувань безпеки. Але пишаємося нашими добровольцями!

Майже увесь склад редакції програми розслідувань "Стоп корупції" і редакції сайту "СтопКор" продовжує працювати на інформаційному фронті.

Як писав "СтопКор" раніше, Генеральний Штаб ЗСУ повідомив увечері 1 березня, що російські загарбники незабаром отримають сюрпризи у вигляді NLAW та Javelin, які Україна знов отримала від союзників.

Другие новости