ПоддержатьУкраїнська

Президент закликає не дивитись канали з «бурхливими казками» про відключення світла

StopCor
StopCor

StopCor

Президент закликає не дивитись канали з «бурхливими казками» про відключення світла

У роботу запускаються додаткові блоки АЕС, морем доставляється вугілля, зазначив глава держави у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Щодо нашої енергетики. Держава нікого не залишить без світла і тепла. Тут теж усе просто попри те, що все непросто у світі, який переживає енергетичну кризу. Але наш принцип: переживати менше, працювати більше. Тому, по-перше, держава підготувала атомну енергетику", - сказав Президент.

Так, він розповів, що останніми тижнями запущено два додаткові блоки на Рівненській та Запорізькій АЕС, ще один блок Запорізької АЕС буде запущено у найближчі тижні, до кінця листопада.

"Відключення світла можуть лякати тільки тих, у кого відключено логіку і критичне мислення. Проста порада: щоб не чути бурхливі казки про відключення світла, відключайте звук на деяких брехливих каналах, а краще не дивіться взагалі, це збереже і нерви, й електроенергію", - заявив Зеленський.

Також він запевнив, що держава успішно долає виклик нестачі вугілля і, за його словами, нестачі не буде.

Президент пояснив, що крім українського вугілля, буде сім кораблів Panamax, які вже прямують і прибудуть до українських портів найближчим часом. Він підкреслив, що вугілля, яке доставляється морем, повністю закриває потреби енергетичної сфери до кінця цього року.

"Ми не купуємо вугілля у сепаратистів. Деякі телеканали під соусом різних аргументів це активно засуджують, хоча, як на мене, засуджені мають бути саме ті, хто купував його у невизнаних територій у минулі роки. Ми ж не платимо і не будемо платити тим, хто не визнає нашу незалежність, і робимо перший крок на шляху до повної енергетичної незалежності України", - переконує Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які щепилися двома дозами вакцини від коронавірусу.

Фото: ОП

Джерело: Укрінформ

Другие новости