ПоддержатьУкраїнська

Принизили українок в прямому ефірі: міжнародний скандал з ліванськими журналістами (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Принизили українок в прямому ефірі: міжнародний скандал з ліванськими журналістами (відео)

Журналісти місцевого каналу OTV в Лівані відпустили недоречний жарт про українських жінок. Це сталося в контексті висвітлення масштабних протестів щодо відставки уряду. Представники Посольства України в Лівані одразу відреагували нотою протесту через інцидент.

Про це на своєму сайті повідомив 24 канал.

Вуличні протести, які тривають у Лівані, є темою номер один для новин та ЗМІ. Ведучі ранкового шоу на ліванському OTV іронізували на адресу учасників мітингу та дозволили собі некоректний жарт про українок, який звучав так:

"Кожен чоловік може залишити своїх дружин вдома і не вести їх на мітинги, бо в акціях беруть участь українки. На 5-ий день демонстрацій вже 26 випадків заручин, 55 шлюбів і понад 700 розлучень. Подивімось, наскільки вони вагітні."

Жарт озвучив ведучий Абду Ель Хелу, ефір з ним вела колега Скарлетт Хаддад.

Ведучі ліванського OTV озвучили образливі жарти про українок: відео

Йдеться про телеканал, який симпатизує теперішній владі. Вони з іронією згадують масштабні протести та усіляко висміюють їх. Українська спільнота Лівану, як і багато представників інших національностей, долучилися до масштабних акцій. Ймовірно, тому на OTV вирішили так негарно пожартувати.

Українське посольство оприлюднило ноту протесту. У ній – головна вимога до керівництва каналу: вибачитися перед українськими жінками. Також дипломати просять вжити заходів щодо ведучих.

Наступного дня гендиректор OTV написав листа з вибаченнями в українське посольство. У ньому – виправдання, мовляв, ведучі не висловлювали свою власну позицію, а просто зачитали в ефірі жарт із соцмереж.

"Канал ОТV, який підтверджує, що все сказане було лише взято з соціальних мереж, наполягає, що він з усією повагою і вдячністю ставиться до України та її народу, і абсолютно відкидає будь-які образи її громадян", – мовиться у листі.

Другие новости