ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура порушила понад 800 проваджень через підробки COVID-сертифікатів

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура порушила понад 800 проваджень через підробки COVID-сертифікатів

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова під час вступу на “Свободі слова” на телеканалі ICTV, передає Укрінформ.

“Вісімсот проваджень є, але цю цифру ми підводили станом на суботу. Сьогодні у нас понеділок, справи продовжують вноситися у ЄРДР, тому ми завжди із затримкою можемо побачити точну кількість”, - сказала вона.

Венедіктова зауважила, що до відповідальності притягують як продавців, так і покупців підробок.

За словами генпрокурора, за підробку сертифікатів загрожує відповідальність у вигляді штрафу або обмеження волі.

“Десь ми бачимо штрафи у вісімсот-тисячу гривень, десь ми бачимо штрафи у 34 тисячі гривень. Уже пішли вироки з обмеженням волі, але у буду якому разі — це притягнення до кримінальної відповідальності, в особи буде залишатися назавжди така сторінка у біографії”, - розповіла вона.

Як повідомляв Укрінформ, 23 жовтня генпрокурор Ірина Венедіктова оголосила, що Офіс генпрокурора бере під особистий контроль справи, порушені за фактом підробок ковід-сертифікатів.

За добу 24 жовтня в Україні зафіксовано 14 634 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 784 039 осіб, одужали 2 380 374 особи, летальних випадків – 64 202.

Джерело: Укрінформ

Другие новости