ПоддержатьУкраїнська

Проросійські бойовики здійснили 52 обстріли позицій ЗСУ впродовж доби

StopCor
StopCor

StopCor

Проросійські бойовики здійснили 52 обстріли позицій ЗСУ впродовж доби

Упродовж минулої доби проросійські бойовики на Донбасі здійснили 52 обстріли позицій Збройних Сил України. Найгарячіше було на Донецькому напрямку.

Про це йдеться у традиційному звіті прес-центру Штабу АТО.

За словами українських військових, зокрема, на Донецькому напрямку із заборонених Мінськими угодами 120-міліметрових мінометів, а також з озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників Новотроїцького, а з мінометів калібру 120 та 82 міліметри та великокаліберних кулеметів агресор вів вогонь по українських опорних пунктах поблизу Лебединського.

Крім того, як підкреслюється у дописі, зі 82 міліметрових мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів було обстріляно позиції ЗСУ в районі Верхньоторецького, Пісків, Красногорівки та Шахти "Бутівка". Також гранатомети різних систем і стрілецьку зброю ворог неодноразово застосував під Авдіївкою, Мар’їнкою, Водяним, а Кам’янкою.

"Під вогонь з озброєння БМП потрапили оборонці Шахти "Бутівка", з великокаліберних кулеметів – Невельського, Талаківки та Опитного, стрілецької зброї – захисники Ломакиного, Лебединського, Широкиного, Гнутового, Пищевика та Опитного, а неподалік Новомихайлівки та Мар’їнки – вівся снайперський вогонь", – додають у Штабі.

Щодо Луганського напрямку, то тут, відповідно до повідомлення, із заборонених 120-іміліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів і протитанкової рушниці окупанти обстріляли українські укріплення поблизу Зайцевого, а зі 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по захисниках населеного пункту Золоте.

Додамо, що унаслідок ворожих обстрілів три українських воїни зазнали поранення та ще два захисники отримали бойове травмування. Усіх постраждалих воїнів було доправлено до лікувальних установ та надано кваліфіковану медичну допомогу.

Другие новости