ПоддержатьУкраїнська

П'ятнадцятий день війни з Росією. Ситуація в областях. "СтопКор" онлайн

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

П'ятнадцятий день війни з Росією. Ситуація в областях. 'СтопКор' онлайн

Пішов третій тиждень повномасштабного вторгення Росії в Україну. П'ятнадцятий день війни відзначився великими втратами та сильною деморалізацією ворога. Окупант розлючений та продовжує нищити українське мирне населення, порушуючи всі міжнародні та людські норми. Трансляцію подій веде "СтопКор" наживо. Інформатори - у тому числі й представники відокремлених підрозділів ВГО "Стоп корупції" з різних куточків України.

 Хроніки п'ятнадцятого дня війни

Запорізька область

22:10

Запорожців просять допомогти у ритті окопів та укріплені міста. Про це у своєму Телеграм-каналі написав секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

"Всіх, хто хоче та може рити окопи, допомагайте нам. Вже завтра робота знайдеться для кожного", - йдеться у повідомленні.

14:59

Мешканці Мелітополя та Бердянська продовжують виступати проти окупації. Вже який день поспіль народ виходить на вулиці, щоб показати, що фашистам не місце на українській землі.

08:18

Станом на 10 березня, п'ятнадцятий день війни. В Енергодарі через фактичну блокаду міста залишаються проблеми з пальним, поставкою продуктів харчування та ліків першої необхідності. Але сьогодні буде друга спроба доставки гуманітарного вантажу в Енергодар.

"Сподіваємося, вона буде успішною і ми нарешті отримаємо інсулін, частину інших ліків, дріжджі та деякі продукти", - повідомляє міський голова Дмитро Орлов.

Київ та область

22:01

У Київській області російські окупанти розбомбили дитсадок та будинки. Через дії загарбників загинуло троє людей.

11:07

У Вишгордському районі Київщини ситуація спокійна. Як повідомляє журналіст "СтопКору" Кирило Вольний, тероборона в районі повністю сформована та готова до зустрічі ворога. Нечисленні спроби прориву закінчуються для окупантів фатально.

07:54

"Українська армія вночі здійснила контратаку під Києвом. Ми підбили п'ять танків", — радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Кременчук, Полтавська область

14:50

Станом на 14:50 в місті сирени. Повітряна тривога. Люди прямують до укриттів. Чекаємо на подробиці.

13:35

Станом на 13:35 представник ВГО Стоп корупції Юрій Браташ повідомляє, що поряд з Кременчуком прилетів снаряд у вишки Київстару, відповідно зв'язок було втрачено на деякий час, але вже відновлено.

10:50

В місті жодних обстрілів чи вибухів не було. Все працює в штатному режимі. Як повідомляє представник ВГО "Стоп корупції" Юрій Браташ, Кременчук продовжує приймати переселенців з гарячих куточків України, в основному з Харкова та Сум.

Житомир та область

11:05

На Житомирщині за добу у результаті авіаударів загинули 7 та травмовані 12 людей. Поліція фіксує обставини.

Після 23:00 9 березня стало відомо про обстріл невідомими екіпажу групи реагування патрульної поліції Коростенського РУП, поранено двох поліцейських.

Також у м. Коростені під час ракетного обстрілу райцентру було поранено ще двох громадян, які нині перебувають у лікувальних закладах. Станом на 9:30 стало відомо про 1 загиблого. Повідомляє представниця місцевого осередку Олеся Грищенко.

Марганець, Дніпропетровська область

11:00

Ніч пройшла спокійно. Марганець готується до зустрічі ворога, якщо він звичайно зможе дійти та переправити техніку через річку Дніпро. Як заявив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукаш, надвечір з’явилися дані щодо ворожих колон, які вирушили в напрямку Кривого Рогу.

"Хочу заспокоїти всіх жителів регіону: зі сторони Марганця, Нікополя, Апостолового, та Кривого Рогу на дальніх підступах до кордонів Дніпропетровщини все заблоковано Збройними силами України. І не просто заблоковано - ворогу задали жару так, що той і близько не підійшов до межі області", - каже він.

Харків та область

20:30

У Харкові в 20-30 б завдано авіаційних ударів по Харківському фізико-технічному Інституту, розташованому в П'ятихатках.

Тому самому де вперше в Європі було виявлено нейтрон у 1930 році. Там же знаходяться джерела радіаційного опромінення, що використовується в наукових цілях. Після удару на території інституту почалася пожежа.

 Окупанти нищать навчальні заклади

11:45

Харків. У місті постійно чути обстріли, лунає повітряна тривога. Вночі було знищено гуртожиток Харківського авіаційного інституту.

"З продуктами та ліками ситуація краща. Працюють волонтери, розширюється мережа видачі допомоги", - розповідає голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Харків Сергій Усов.

09:36

Ворог обстріляв уночі обласний центр 29 разів, третина міста залишилася без газу через пошкодження газопроводу. Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, учетвер 10 березня у Маріуполі росіяни завдали нового авіаудару по місту. За попередньою інформацією, внаслідок ворожого обстрілу є загиблий.

Львів

11:40

"У місті усе спокійно, без змін", - голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Львів Віктор Палас.

Чернігів та область

22:08

Окупанти обстріляли з «Ураганів» Ніжин у Чернігівській області. Двоє людей загинули, ще вісім поранено, каже міський голова Олександр Кодола.

Другие новости