ПоддержатьУкраїнська

Рада відклала обов’язкові касові апарати для ФОП до 2022-го: підприємці за скасування

StopCor
StopCor

StopCor

Рада відклала обов’язкові касові апарати для ФОП до 2022-го: підприємці за скасування

Верховна Рада прийняла в першому читанні та в цілому законопроєкт № 4439-д про відтермінування касових апаратів для бізнесу до 1 січня 2020 року. «За» проголосували 319 нардепів.

 Громадські активісти вийшли на підтримку ФОП. Фото: СтопКор.

Зокрема, законопроєктом впроваджуються:

– перенесення фіскалізації ФОП 2-4 груп до 1 січня 2022 року;

– скасування кешбеку;

– зменшення списку ризикових видів діяльності;

– прив’язка всіх лімітів до ставки мінімальної заробітної плати, в тому числі ліміту фіскалізації.

https://www.facebook.com/1602446153357239/posts/2779955195606323/

Зазначимо, що сьогодні, 1 грудня, в центрі Києва відбулась масштабна акція протесту. Під ВР зібрались тисячі підприємців. На думку мітингувальників, парламент своїми рішеннями «вбиває» підприємців.

 Під ВР зібрались сотні підприємців. Фото: СтопКор.

Активісти виступають проти нових штрафів за порушення при використанні реєстраторів розрахункових операцій (РРО, касові апарати). Мітингувальники прийшли з плакатами "SaveФОП". Представники бізнесу, зокрема, зазначають, що не мають коштів на купівлю касових апаратів.

«Ми працюємо на ринку, де буває немає світла, інтернет не працює, ми до цього не готові. Ми і так платимо податки... У нас навіть немає жодної фінансової подушки на випадок хвороби, бо ми самі себе забезпечуємо», – зазначають учасники акції.

У середньому така техніка коштує до 5 тисяч гривень. Також не всі підприємці вміють користуватись і мають смартфони, щоб встановити спеціальні програми на мобільні пристрої.

«Дивіться, щоразу вигадують нові гачки, щоб зачистити підприємців. Нас є мільйон 850 тисяч плюс наші наймані працівники. Загалом це 34 відсотки працездатного населення України. Ми є величезним конкурентом для великих мереж», – додають учасники протесту.

Під Верховною Радою та біля комітетів ВР зібралися сотні підприємців. На їхню підтримку вийшли представники громадських організацій. Серед них і ГО «Стоп корупції».

«Підприємці не проти сплачувати податки, але проти того, щоб все це відбувалось такими швидкими темпами. Потрібні альтернативні варіанти, а не переламування через коліно. Тим паче в умовах пандемії», – зазначив голова правління ГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук.

Другие новости