ПоддержатьУкраїнська

Разумков каже, що готовий за необхідності прозвітувати про роботу на посаді спікера Ради

StopCor
StopCor

StopCor

Разумков каже, що готовий за необхідності прозвітувати про роботу на посаді спікера Ради

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу апарату ВР, про це голова парламенту Разумков заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Очільник українського парламенту заявив, що готовий за необхідності прозвітувати про свою роботу на посаді Голови Верховної Ради України, оскільки йому точно є про що сказати.

За його словами, “Верховній Раді 9-го скликання вдалося реалізувати багато ініціатив завдяки ефективній діяльності народних депутатів, які сумлінно виконували свою роботу”.

Серед головних здобутків Верховної Ради 9-го скликання Голова парламенту назвав - зняття депутатської недоторканності та подолання кнопкодавства.

“У стінах Верховної Ради було проголосовано багато реформ. І дуже часто це набирало за 300 голосів. Так, не завжди все було просто, але нам вдавалося”, - наголосив Разумков.

Голова парламенту також відзначив, що Верховна Рада забезпечила правоохоронні і антикорупційні органи необхідними механізмами для їхньої роботи.

“Саме ми завершили створення Вищого антикорупційного суду. НАБУ, НАЗК, САП, ДБР - забезпечили їх всіма можливими механізмами”, - сказав Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Голова Верховної Ради Разумков заявив, що керівник фракції партії “Слуга народу” Давид Арахамія ініціював збір підписів за відкликання його з посади спікера. Разумков повідомив, що народні депутати вже 30 вересня отримають підписні листи про відкликання його з посади. За Регламентом ВР, достатньо зібрати 150 підписів для внесення відповідного питання до порядку денного пленарного засідання.

Близько 16 години прессекретар Разумкова Ольга Туній повідомила у Фейсбуці, що підписні листи за зверненням фракції «Слуга народу» про відкликання Голови Верховної Ради готові та знаходяться в парламентському Апараті.

За кілька годин речниця спікера повідомила, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія звернувся до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова для повторної видачі підписних листів щодо відкликання спікера.

Речниця фракції партії “Слуги народу” Юлія Палійчук заявила, що питання щодо відкликання з посади керівництва парламенту на засіданнях фракції не порушувалося.

Джерело: Укрінформ

Другие новости