ПоддержатьУкраїнська

Російське вторгення в Україну. П'ятий день. "СтопКор" онлайн

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Російське вторгення в Україну. П'ятий день. 'СтопКор' онлайн

В Україні триває п'ятий день війни з Росією, яка розпочалася 24 лютого. Після заяви Володимира Путіна про початок "спеціальної військової операції" з метою "захистити мешканців Донбасу" російські війська вторглися на територію України. Битви тривають майже у всіх регіонах. "СтопКор" продовжує стежити за новинами в містах та селах у прямому ефірі. Інформатори - осередки ВГО "Стоп корупції" з усіх куточків нашої держави.

 ''СтопКор'' упродовж дня збирає новини

Харків

10:10

"З Білгороду пишуть, що летять вертольоти в Харків. Також був сильний вибух на Салтівці", - передає голова осередку  ВГО «Стоп Корупції» у місті Харків Сергій Усов.

12:35

"У місто прилітають снаряди, на фото та відео зафіксовано щойно прилетівший снаряд", - Усов.

 У Харков прилітають снаряди Фото: СтопКор

13:05

"Снаряд потрапив в верхній поверх будинку по вулиці Клочківській, 197-Б. Окрім цього, на вулиці у жінки відірвало ноги, вона стояла в черзі в зоомагазин - про це повідомляють очевидці", - каже активіст.

13:30

У центрі міста - обстріли. В одному ж житлових будинків вибите скло, у вікна летіли чи то кулі, чи то метал.

Ізюм, Харківська область

10:00

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Ізюм Юрій Козлов, по одній з місцевих вулиць відбуло влучання ракети. Постраждалих, на щастя немає. МНСники прибули на місце лише через 2 години.

Третина міста цілодобово відрізана від електропостачання та води. Зокрема це стосується приватного сектору.

Монастирище, Черкаська область

9:57

"В цілому спокійно, тихо, паніки немає, але вчора ввечері була сирена – попередження про атаку. В нас нічого не відбувається, все тихо, спокійно. Тільки в Черкасах прилетіло 2 чи 3 ракети. 2 по Черкасах і одна по одному населеному пункту", - каже голова Монастирищенського осередку на Черкащині Юрій Заворотний.

14:07

Голова Монастирищенського осередку на Черкащині Юрій Заворотний повідомляє, що все тихо, нормально та контрольовано.

"Вранці сьогодні пролітали кілька вертольотів, була попередня інформація, що можливо це висадка диверсантів, але це нормально, це були наші вертольоти, ми це уточнили, ніяких несподіванок немає. Зараз в цьому напрямку також ведеться перевірка людей, які приїхали. Поки ніяких диверсійних груп не було виявлено, поки що ведеться в цьому напрямку робота. Тільки ставили мітки, їх потім знаходили та знищували, але поки нічого немає такого", - каже він.

Святогірськ, Донецька область

07:40

"Станом на ранок 28 лютого у місті все спокійно та тихо, жодних випадків мародерств не було, ми постійно патрулюємо", - повідомляє голова осередку ВГО «Стоп Корупції» в місті Святогірськ Володимир Рибалкін.

Проте, ввечері, 27 лютого в районі Святогірської ОТГ активізувались групи, які лякали місцевих. Чоловіки, з ознаками мілітарного одягу запитували про пересування військової техніки по місту.

Також, при патрулюванні, було помічено машину, яка стояла поруч з в’їздом до міста. В машині перебувало двоє чоловіків, які світили в сторону в‘їзду. Спочатку вони заявляли, що в них не працюють фари, проте, при перевірці машини, виявилось, що вона справна. Чоловіків було затримано на місці події та передано поліції. Як з‘ясувалось, вони мешканці Луганська.

 Чоловіки на автомобілі подавали сигнали ліхтариком Фото: Володимир Рибалкін

Також, після опівночі в районі Ізюму був обстріл, частина району - без світла.

 Руйнації після обстрілів
 Наслідки руйнувань у Святогірську Фото: Володимир Рибалкін

22:20

Станом на 28 лютого у нас значно тихіше, ніж вчора. Проте, сильні обстріли у Волновасі Донецької області.

Сьогодні дуже багато людей з самого ранку зверталось до Святогірського координаційного центру з запитаннями, чим можна допомогти, як можна вступити до тероборони.

Місцеві дуже пильно спостерігають одне за одним, щоб не було диверсантів та провокацій.

"Сподіваюся, ми гідно вистоїмо цю війну та переможемо якомога скоріше", - каже голова осередку ВГО "Стоп Корупції" у місті Святогірськ Володимир Рибалкін

Костянтинівка, Донецька область

У Костянтинівці все тихо, тут наші. У напрямку Торецька сьогодні було кілька сильних бахів.

"Не можу стверджувати, стріляли наші чи за нами. Дружківка, Краматорськ, слов'янськ все тихо. Ледь встигли повернутися до міста. Вчора зняли знаки на Торецьк і Бахмут, завтра комунальне підприємство зніме ті, що залишилися, до яких було не дістати. У напрямку Дружківки знаки знято, деякі спалили", - розповідає представник місцевого осередку ВГО "Стоп корупції" Богдан.

Олевськ, Житомирська область

10:00

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Олевськ Олександр Ігнатьєв, станом на 10:00 ситуація спокійна. Проте, вночі по всій території Житомирської області лунали сигнали повітряної тривоги.

У селі Гладковичі цієї ночі було нанесено авіаудар в результаті чого знищено приміщення сільської ради та місцевої ферми. Є один постраждалий– цивільний. Йому надали медичну допомогу. Наразі він перебуває у лікарні.

Зазначимо, учора ворог завдав ракетний удар по аеродрому "Озерне" біля Житомира.

22:00

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Олевськ Олександр Ігнатьєв, станом на 22:00 на місто Овруч рухнули 5 ракетних снарядяв. Були вибухи. Інформація, щодо постраждалих– уточнюється.

Попільня, Житомирська область

10:13

Тиша. Місцеві на поготові.

21:00

Як повідомив голова відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» у місті Попільня Валентин Кушнір, станом на 21:00 годину, у напрямку Фастівського району було чути потужні вибухи. Наразі тиша. Містяни на варті.

Бердичів, Житомирська область

10:06

Голова осередку Станіслав Лужанський повідомляє, що на п'ятий день війни з Росією в місті все спокійно.

22: 36

Бердичівський голова осередку Станіслав Лужанський повідомляє, що у місті спокійно.

Кременчук, Полтавська область

10:01

"Обстановка нормально. За ніч не було жодної повітряної тривоги. Все працює, все в штатному режимі, відповідно до бойового стану. Місто працює нормально", - повідомляє голова місцевого осередку Юрій Браташ.

14:09

Юрій Браташ повідомляє, що в місті було 2 повітряні тривоги, але поки що все нормально.

"З продуктами все дуже добре, бійці обідають в ресторані, про них піклуються місцеві. Про роботу диверсійних груп я не чув", - каже він.

22:29

Юрій Браташ повідомляє, що у Кременчуку все спокійно, повітряної тривоги немає.

Марганець, Дніпропетровська область

09:59

"Все нормально, готуємося, блокпости ставимо, все ставимо все готово. Дух піднятий, люди об’єдналися. Магазини працюють, все нормально, все є. Пошкоджень місту в цю ніч не було. Вночі були атаки (о 01:00 та 02:00), але не міста, а бойової частини", - каже Роман Лук'яненко, представник ВГО "Стоп корупції" та заступник мера Марганця.

14:11

Роман Лук’яненко, місцевий представник "Стоп корупції” і заступник мера Марганця розповідає, що наразі ситуація в місті спокійна.

"У нас зараз нічого не змінюється, робимо укриття, чекаємо, реорганізовуємось. Обстановка в місті нормальна, стабільна. Є деякі провокації, але усі влучно виявлені.

Найголовніше, що ми всі об’єдналися. Ніхто не говорить, що хтось там Бандера, а хтось російськомовний, чи україномовний. Ми все робимо разом, носимо продукти харчування. Приносять продукти і бабусі і дідусі, завдяки цьому у нас так піднімається настрій і віра у це все! А так вони побомбили у нас дуже багато, але нічого, ми готові і ми впораємось", - повідомляє він.

22:33

Роман Лук’яненко, місцевий представник ВГО “Стоп корупції” і заступник мера Марганця повідомляє, що в місті все спокійно.

"На тій стороні є певні дії, але у нас все нормально. Контролюємо, даємо інформацію. Противники постійно намагаються підійти до АЕС. Якщо її бомбанути - це буде не Чорнобиль. Це буде набагато сильніше. Але наші стоять, контролюють. ЗСУ постійно бомблять то ракетами, то вертольботами. Не відпочивають ні дня ні ночі. Найголовніше - вони виходять всі з Криму і йдуть під нашу атомну станцію. Тому там ЗСУ працюють і чудово справляються".

Львів

10:20

"Все спокійно. Роблять блок пости та готують коктейлі молотова", - голова ВГО «Стоп Корупції» в місті Львів Віктор Палас.

Київ та область

10:53

В області, у селі Мала Солтанівка люди збирають продукти для військових, спочатку відвозитимуть у Глеваху, щоб готували їжу для військових. Повідомляє журналістка "СтопКору" Олександра Сербін.

 У селі Мала Солтанівка люди зібрали продукти Фото: СтопКор

11:30

"Києво-Святошинський район. Магазини та аптеки працюють в звичному режимі. За продуктами та ліками на вулицях утворюються великі черги, в яких налічується до сотні людей, всі стоять організовано та спокійно. В самому супермаркеті частини товарів в продажі немає, до прикладу, таких, як крупи та хлібобулочні вироби", - журналіст «Стоп Корупції» Марія Гураль

12:40

Нові Петрівці, Вишгородський район. Місцеві підприємці і фермери роздають людям харчі: салат, м'чту, фрукти, хліб, печево. Повідомляє журналістка "СтопКору" Наталія Полинкова.

Володимир, Волинська область

22:21

У місті ситуація контрольована. Жителі здебільшого займаються волонтерською діяльністю, отримують допомогу з-за кордону та відправляють за призначенням. Повідомляє голова Володимир-Волинського відокремленого осередку ВГО «Стоп корупції» Сергій Радкевич.

Рівне

22:15

Ударів окупантів у місті не було. Тероборона разом з правоохоронцями прочісують місто, знаходять різного роду мітки, які ліквідовують. Також була затримана група посібників окупантів. У них виявили сигнальні ракети та вибухові суміші. Повідомила представниця місцевого осередку ВГО "Стоп корупції" Валентина Волощук.

Херсон та область

20:52

У Новій Каховці зранку відпрацювало 2 гради, б'ють переважно на поля. Логіка не зрозуміла. Дуже багато техніки вивели та повели на Мелітопольський напрямок. Цілий день було абсолютне затишшя. О 20:52 відпрацювало 2 САУ знову-таки в поля та 1 град (у поля) район населених пунктів Козацьке-Берислав. Повідомляє місцевий представник ВГО "Стоп корупції" Олег Глоба.

20:59

Окупанти оточили місто Херсон. Наразі розпочався штурм. Територіальна оборона перекрила під'їзди до міста Ж/Б блоками. Заготувалися божевільною кількістю коктейлів Молотова.

21:05

У Каховці – тихо. Сьогодні працювали аптеки, продуктові магазини, спостерігаються перебої із постачанням хліба. Паливо на заправках залишилося ДП та 95, ціна в районі 33-34 грн.

Другие новости