ПоддержатьУкраїнська

Російські найманці передали Києву 13 засуджених

StopCor
StopCor

StopCor

Російські найманці передали Києву 13 засуджених

Російські найманці, які орудують на Донбасі, погодились віддати 13 засуджених, які потрапили за ґрати до 2014 року. Ірина Геращенко заявила, що охочих перейти в українські тюрми близько 1000. Стало відомо, що засуджені хочуть !втекти" з "ДНР".

Вчора, 13 грудня, віце-спікер ВРУ Ірина Геращенко повідомила, що з окупованого Донецька було передано 13 осіб, які знаходились у тюрмах до війни на Донбасі. Тобто до 2014 року. Засуджені виявили бажання відбувати покарання в українських тюрмах. За словами Геращенко, передача 13 осіб відбулась згідно з Мінськими домовленостями.

"Взагалі, близько 1000 засуджених до початку російської агресії осіб, які перебувають в тюрмах на окупованому Донбасі, неодноразово зверталися до офісу омбудсвумен Людмили Денісової з проханням забрати їх", – зазначила Геращенко.

Вона наголосила, що попри те, що ці люди здійснили важкі злочини, держава мусить дбати про їхні права. За словами Геращенко, раніше стало відомо, що окупанти використовують ув’язнених як робочу силу.

"Ми готові забрати всіх, хто хоче відбувати покарання на підконтрольних владі територіях....Ми категорично проти деструктивної позиції ОРДЛО, які за вказівкою своїх московських кураторів продовжують включати у свої списки росіян, засуджених за участь в війні. Ми наголошуємо, що росіян готові негайно передати РФ в обмін на політв'язнів Кремля у форматі 23/23. Теж 27 грудня", – підсумувала Геращенко.

Другие новости