ПоддержатьУкраїнська

Росія фактично оголосила енергетичну війну Україні, — Міненергетики

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

Росія фактично оголосила енергетичну війну Україні, — Міненергетики

Наразі Україна фактично перебуває в стані енергетичної війни, оголошеної Росією. РФ припинила постачання енергетичного вугілля до України та намагається блокувати постачання з інших країн. 

 Росія фактично оголосила Україні енергетичну війну, — Міненерго Фото: з відкритих джерел

 "Ми фактично перебуваємо в стані енергетичної війни з Росією, яка блокує імпорт із Казахстану, не пускаючи залізничні вагони з вугіллям в Україну, яка постійно зменшує замовлені потужності з транзиту газу", — розповів заступник міністра енергетики Максим Немчинов у програмі "Право на владу".

Він висловив думку, що Росія спеціально заважає постачанню вугілля до України, щоб таким чином створити масштабну енергетичну кризу.

Нагадаємо, що з 1 листопада Росія припинила постачання до України енергетичного вугілля, необхідного для роботи ТЕС і ТЕЦ. Постачання коксівного вугілля продовжується.

2 листопада Білорусь надала українській стороні електроенергію в рамках аварійної допомоги. Постачання здійснювалося із 14:00 до 21:00.

5 листопада стало відомо, що через нестачу вугілля Трипільська ТЕС зупинила роботу. "Укренерго" скористалося допомогою Білорусі та Словаччини через виникнення аварійних ситуацій на ТЕС.

Другие новости