ПоддержатьУкраїнська

Росія звинуватила у трагедії в "Зимовій вишні" пожежника

StopCor
StopCor

StopCor

Росія звинуватила у трагедії в 'Зимовій вишні' пожежника

Пожежник Сергій Генін став черговим винуватцем трагедії, що трапилася у місті Кемерово РФ в ТЦ "Зимова вишня". Проти нього відкрили кримінальну справу. За даними російських слідчих, саме він не відреагував на пожежу вчасно, через що заживо згоріло декілька сотень маленьких дітей. 

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення Слідчого комітету РФ.

"Під час гасіння пожежі Генін, який був командиром ланки пожежників, спільно із ще двома пожежниками та очевидцем зайшли в палаючу будівлю через західний вхід. Свідок повідомив про те, що на 4 поверсі у другому кінозалі перебуває багато людей, серед яких багато дітей, і вказав на розташовані поруч із цим входом сходи, як найкоротший шлях до зазначеної кінозали.

Генін проігнорував ці відомості, і не звірив з наявними планами-схемами найкоротші шляхи до місця порятунку людей, направивши свою ланку до дальніх від свого місцеперебування сходів, що знаходяться в південно-східній частині торгового центру", – відмітили у слідстві.

Також за їхніми даними стало відомо, що проти Сергія Геніна відкрито кримінальну справу за халатність.

Дійшовши до 4-ого поверху, вони виявили замкнені двері. Після цього Генін і його підлеглі повернулися до сходів, що знаходяться в безпосередній близькості від західного входу, і безперешкодно пройшли на 4-ий поверх. В результаті ними було втрачено час, який могло бути використано для порятунку й евакуації людей", – ідеться у документі.

Відзначимо, російські слідчі акцентували, що в результаті "недбалих дій Геніна від отруєння продуктами горіння, чадним газом і отриманих термічних опіків настала смерть не менше 37 осіб, які перебували в момент пожежі на 4 поверсі в кінозалі № 2 ТРЦ "Зимова Вишня".

Сам Сергій Генін розповів: "Ми намагалися відкрити всі двері по ходу руху, але вони були замкнені. Ми час втрачати не стали, зрозуміли, що в принципі зламати ці двері не зможемо". Додав, що саме через цю причину двоє пожежників повернулися на західну сторону, після чого з ланкою рушили, повзучи, на 4-ий поверх, оскільки занадто висока температура не дозволяли іти навіть у захисному спецодязі.

Нагадаємо, 25 березня цього року в ТЦ "Зимова вишня" міста Кемерово сталася пожежа, яка забрала життя більш як 300 дітей. За офіційними даними РФ, у трагедії постраждало лише 64 людини, проте очевидці та потерпілі спростовують ці цифри.

Другие новости