ПоддержатьУкраїнська

"Русскій мір" заговорить українською – російську мову збираються позбавити статусу

StopCor
StopCor

StopCor

'Русскій мір' заговорить українською – російську мову збираються позбавити статусу

21 вересня прокуратура Донецької області скерувала позов до суду, щоб відібрати в російської мови статус регіональної, якої та набула у 2012 році.

Про це інформує прес-служба прокуратури Донеччини.

Як йдеться в повідомленні, рішення Донецької облради від 2012 року щодо надання російській мові статусу регіональної вже більш ніж півроку є антиконституційним і за увесь час облрадою не було вжито жодних заходів щодо скасування цієї ухвали.

Усього було направлено 6 позовних заяв від місцевих прокуратур – Волноваської, Костянтинівської, Слов'янської та Краматорської.

Нагадаємо, що у 2012 році Депутати Донецької міськради прийняли рішення про реалізацію закону «Про засади державної мовної політики» у місті Донецьку на черговій сесії міськради. Відповідно до цього рішення та на підставі даних Всеукраїнського перепису населення 2001 року про мовний склад населення російська була визнана регіональною мовою в місті Донецьку.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей