ПоддержатьУкраїнська

Селищному голові Гостомеля "світить" 12 років тюрми

StopCor
StopCor

StopCor

Селищному голові Гостомеля 'світить' 12 років тюрми

Гостомельського селищного голову Юрія Прилипка повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах ( ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Під час досудового розслідування було встановлено, що посадовець пообіцяв громадянину придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів за 0,01 гектара.

Надалі громадянин, щоб дістати земельні ділянки, передав посадовцеві кошти у сумі 148 тисяч доларів США (згідно з офіційним курсом НБУ станом на 13.12.2006 – це 747 400 гривень), уточнюють у прес-службі прокуратури області.

Утім, одержавши кошти, посадовець жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а грішми розпорядився на власний розсуд.

Прокуратура Київської області у суді вимагала взяти під варту підозрюваного, втім суд обрав інший запобіжний захід, а саме – особисте зобов’язання. Не погоджуючись із таким рішенням суду, прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу. Подробиці справи повідомляє видання "Громада Приірпіння".

Крім того, оскільки санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна, прокуратура подала клопотання до суду з вимогою накласти арешт на майно підозрюваного. Суд задовольнив клопотання прокуратури.

Другие новости