ПоддержатьУкраїнська

«Шито білими нитками»: у Києві — протест через обшуки у лідера організації «Традиція і порядок» Ходаковського

StopCor
StopCor

StopCor

«Шито білими нитками»: у Києві — протест через обшуки у лідера організації «Традиція і порядок» Ходаковського

30 квітня у Києві біля ГУНП області відбулась акція протесту представників консервативного руху «Традиція і порядок». Учасники заявили, що виступають проти поліційного свавілля та проти репресій щодо очільника руху Богдана Ходаковського.

 Фото: СтопКор

«Богдану Ходаковському білими нитками шиють справу про дрібне хуліганство та безпідставно влаштовують не дрібні обшуки. Рух «Традиція і порядок» безповоротно йде до своїх цілей. Ми послідовно розв'язуємо всі задачі, які стоять перед нами. Сьогодні ми маємо усі причини та можливості реєструвати свою політичну партію.

Очевидно, певних чиновників із високих кабінетів такий сценарій не влаштовує. Вони звикли грати в брудну гру: підстави, погрози, сфабриковані справи. Але нас цим не злякати. За 5 років громадської активності об нас зламав зуби не один чинуша. Так буде і цього разу», – наголосили активісти.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Нагадаємо, у середу, 28 квітня, у квартирі лідера консервативного руху «Традиція і порядок» Богдана Ходаковського провели обшук, до цього обшукували будинок його брата. Про це на пресконференції в агентстві «Українські новини» 29 квітня повідомив сам Ходаковський. Відео опубліковано в YouTube організації.

Лідер «Традиції і порядку» заявив, що як поведінка поліції, так і факт «несподіваної й агресивної» уваги до нього з боку МВС свідчать про нову хвилю «закручування гайок» влади проти представників патріотичних організацій і рухів.

 Богдан Ходоковський Фото: СтопКор

«Підозра, з якою до мене прийшли в гості поліцейські, більше схожа на анекдот, ніж на документ. У ході обшуку вони самі не знали, що шукають. Вони просто перевертали все у квартирі й намагалися влаштувати максимальний безлад. Складалося стійке враження, що це не слідчі дії, а цирк із поганими клоунами. Я абсолютно переконаний, що таким чином мені намагалися натякнути, що потрібно поводитися тихіше на політичній арені», – заявив Ходаковський.

Причиною обшуків він вважає політичну діяльність «Традиції і порядку», а сам факт кримінального переслідування назвав тиском на організацію.

Другие новости