ПоддержатьУкраїнська

Школа в тіні «монстра»: чи можна зупинити будівельних загарбників ц центрі столиці?

StopCor
StopCor

StopCor

Школа в тіні «монстра»: чи можна зупинити будівельних загарбників ц центрі столиці?

Пристрасті довкола хмарочосу у Платонівському провулку продовжують вирувати – тепер через закриття школи та призупинення роботи дитсадку у зв’язку з будівництвом. А заступник столичного мера і, за дивним збігом, екс-директор підприємства- забудовника В’ячеслав Непоп на всі питання відповідає відписками, буцімто будмайданчик між садочком і школою втулили законно. Чи можливо зупинити будівельне свавілля? Докладніше про це – в сюжеті Альони Середи.

https://www.youtube.com/watch?v=GGVR3YnhraE

Нагадаємо, скандальне будівництво 23-поверхового будинку у центрі столиці «вдало» розташувалось поміж двома освітніми заходами. Внаслідок будівельних робіт малеча з дитсадка налякана постійним «землетрусом», а стіни школи вже пішли тріщинами. Та чиновники, вочевидь, вирішили, що «немає дітей – немає проблеми».

Журналісти «СтопКору» звернулись до заступника міністра освіти щодо закриття навчальних закладів. І з’ясувалося, що профільне відомство – безсиле проти таких дій.

«Міністерство не має функцій щодо управління подібним типом навчального закладу, тому що вони не в компетенції. Міністерство формує тільки загальну політику щодо дошкільної освіти», - зауважив заступник міністра освіти і науки України Вадим Карандій, - «Засновник цього садочку має вирішити питання щодо влаштування всіх дітей в інших закладах».

Це означає, що вся відповідальність покладається на КМДА, яка вперто ігнорує всі запити. А от у Солом’янському відділі освіти після наполегливих прохань «СтопКору» таки знайшли час для відповіді. І навіть пообіцяли, що школа працюватиме й надалі.

«З самого початку закриття і не планувалось. А якщо і мало би бути, то на стандартний термін, на місяць. Для ремонту і щоб викладачі навчальних закладів відпочили. Ця вся інформація не більше ніж паніка», - запевнив юрисконсульт управління освіти Солом’янської РДА Андрій Скачко.

Можливо, на цьому і можна було б ставити крапку. Освітні заклади залишать, тільки замість скверу височітиме бетонний гігант. Однак є небезпечна статистика. Це – далеко не перший випадок, коли у школи, наприклад, відгризають шмат території. Серед нещодавніх випадків подібні історії у Луцьку, Полтаві, Дніпрі.

Цей список можна продовжувати, і поки єдине, що може стати на заваді будівельним загарбникам – небайдужість громади та увага ЗМІ. Тож «СтопКор» продовжує стежити за розвитком подій.

Другие новости