ПоддержатьУкраїнська

Школам дали термін до 1 грудня, щоб розповісти, звідки беруться і на що витрачаються гроші

StopCor
StopCor

StopCor

Школам дали термін до 1 грудня, щоб розповісти, звідки беруться і на що витрачаються гроші

Вимогу продиктовано новим Законом України "Про освіту".

У Міністерстві освіти України зобов'язали всі школи надати звіт про використання бюджетних коштів та батьківських благодійних внесків до 1 грудня 2017 року, повідомляє "Діалог.UA".

Таку вимогу озвучила на нараді з главами обласних управлінь освіти міністр освіти Лілія Гриневич. За її словами, школи вже зараз повинні звітувати за витрату коштів, чи то бюджетні гроші, чи благодійні пожертвування батьків. Це дозволить зрозуміти, скільки грошей насправді необхідно для забезпечення освітніх потреб українців, а батьки зможуть дізнатися, на що витрачаються їхні кошти.

"Прозора фінансова звітність, по-перше, допоможе нам оцінити, скільки реально коштів зараз українське суспільство вкладає в шкільну освіту і яку частку становить цей тіньовий бюджет освіти, а, по-друге, нарешті дати нашим батькам прозору картину того, на що витрачаються їхні кошти", – сказала Гриневич.

На нараді було вирішено, що часу до 1 грудня цілком достатньо, щоб підготувати та  надати таку звітність.

Раніше Лілія Гриневич розповіла, що для виконання нового Закону "Про освіту" та створення нової української школи з бюджету України потрібно буде виділити близько 3 мільярдів гривень.

Другие новости