ПоддержатьУкраїнська

Штати можуть ввести санкції проти Nord Stream 2 у грудні - експерт

StopCor
StopCor

StopCor

Штати можуть ввести санкції проти Nord Stream 2 у грудні - експерт

Про це Берт заявив під час онлайн-дискусії в рамках Боннського міжнародного безпекового форуму, передає кореспондент Укрінформу.

«Дуже ймовірно, що в грудні буде дебатуватися пропозиція, щоб накласти американські санкції на будь-яку організацію, залучену до планування, будівництва, або експлуатацію Nord Stream 2», - заявив Берт.

Він нагадав, що Палата представників одностайно проголосувала за поправки до оборонного бюджету США (NDAA), включаючи законодавство про санкції. І висловив припущення, що американські конгресмени обговорюватимуть це питання у жовтні.

Берт вважає «малоймовірним» вето з боку президента США. Він визнає, що адміністрація - з урахуванням липневої домовленості Байдена Меркель - буде прагнути вето. Але, на його думку, «адміністрація Байдена слабшає», тож невідомо, чи зможе президент протистояти законодавцям.

 Джо Байден, вважає експерт, втрачає вплив і не може переконати не лише республіканців, а й демократів у доцільності своєї інфраструктурної політики. За словами Берта, серед політиків у Вашингтоні немає жодного симпатика європейської енергетичної політики в контексті проєкту Nord Stream 2.

Як повідомлялося, Палата представників Конгресу США 22 вересня погодилася внести поправки до щорічного законопроєкту про видатки на оборону, який передбачає санкції проти проєкту Nord Stream 2, що потенційно поставить під загрозу угоду, досягнуту між адміністрацією США та урядом ФРН у липні цього року.

Нагадаємо, Байден у травні погодився відмовитися від санкцій проти російського газогону, введених за президентства Трампа, з метою нормалізувати відносини з Берліном. Наразі Nord Stream 2 повністю завершений і чекає на сертифікацію німецького регулятора.

Фото: DPA

Джерело: Укрінформ

Другие новости