ПоддержатьУкраїнська

Смерть українця у Польщі: прокуратура оскаржила відмову суду арештувати двох поліцейських

StopCor
StopCor

StopCor

Смерть українця у Польщі: прокуратура оскаржила відмову суду арештувати двох поліцейських

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила речниця Окружної прокуратури у Щеціні Аліція Мацуговська-Кишка.

“Cьогодні прокуратура оскаржила це рішення суду”, - сказала Мацуговська-Кишка.

За її словами, тепер суд має визначити дату засідання, на якому буде розглянуто скаргу прокурора.

Як повідомлялося, у Вроцлаві після затримання поліцією, перевезення до витверезника і побиття 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними відеомоніторингу, який дослідило видання Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті.

Окружна прокуратура у Щеціні 8 жовтня висунула звинувачення дев’ятьом особам у справі щодо смерті Никифоренка. Йдеться про чотирьох поліцейських, троє з яких уже звільнені з поліції, трьох працівників витверезника, куди доправили українця після затримання, керівника цього закладу, а також лікарки, яка була тоді на чергуванні.

Попри позитивну оцінку зібраного прокуратурою матеріалу, суд попередньо не погодився на тимчасовий арешт двох поліцейських.

За скоєні дії, що призвели до смерті громадянина України, трьом працівникам поліції і двом працівникам витверезника загрожує ув'язнення на строк до 10 років, а іншим обвинуваченим – до п'яти років.

Спочатку слідство у справі про смерть Никифоренка вела Окружна прокуратура міста Свідниця, але згодом його передали до Щеціна, аби уникнути звинувачень у можливій упередженості.

Джерело: Укрінформ

Другие новости