ПоддержатьУкраїнська

Спалена машина та опіки ноги: у Києві залякують борця з піщаною мафією з Видубичів

StopCor
StopCor

StopCor

Спалена машина та опіки ноги: у Києві залякують борця з піщаною мафією з Видубичів

Спалена машина та обпечена нога. Так почався ранок для правозахисника Олександра Марченка. Активіст брав участь в акціях протесту проти незаконного видобутку піску у Києві на Видубичах, усі дні перебував безпосередньо на місці видобутку і підпал машини пов'язує зі своєю громадською позицією. 

 Фото: ''СтопКор''

"О 4 ночі мене розбудив син і сказав, що горить наша машина Dodge Ram Van. Ми обоє вибігли на вулицю, схопили вогнегасник і почали гасити вогонь. На передньому і задньому колесах машини лежали ганчірки з бензином. Під час гасіння, у якийсь момент вогонь перекинувся мені на ногу, я почав гасити курткою, однак на шкірі залишились опіки. Щоб локалізувати вогонь, одного вогнегасника не вистачило, ми взяли іще один, долучилися сусіди, бо пожежа могла у будь-яку мить перекинутись на інші припарковані автомобілі. Машина вигоріла зовні, в салоні згоріли сидіння, торпеда, карти дверей. І десь на цьому етапі приїхали вогнеборці та поліція", – розповів правозахисник Олександр Марченко.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Зазначимо, що у Києві другий тиждень поспіль тривають акції протесту проти піщаної мафії з промзони у Видубичах.

 Фото: ''СтопКор''

Так кілька років орудує фірма "Мостобуд".

Київрада розірвала з браконьєрами договір оренди землі на Видубичах, майно нелегалів неодноразово арештовували, проте на початку цього року об'єкт відновив свою діяльність.

За даними журналістів, точку "кришують" співробітники СБУ.

Громадські активісти провели серію акцій протесту біля самої точки нелегального видобутку і звертались до прокуратури Голосіївського району. Прокурор району Артем Ясь замість того, щоб зупинити незаконний бізнес чи хоча б поспілкуватись з активістами та розібратись у ситуації, звинуватив їх у "силовому захопленні", "хуліганстві" й викликав кілька загонів поліції.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом