ПоддержатьУкраїнська

Списки полонених на Сході України назвали некоректними

StopCor
StopCor

StopCor

Списки полонених на Сході України назвали некоректними

Представники об'єднаного центру допомоги звільнення полонених при Службі безпеки України назвали оприлюдненні в соцмережах нові списки полонених некоректними.  

Про це розповіли в прес-центрі СБУ.

"Вкотре в соціальних мережах оприлюднено списки осіб, які утримуються в заручниках незаконних збройних формувань або зникли безвісти в районі проведення АТО", - йдеться в повідомленні.

У відомстві заявили, що попередній аналіз вищевказаних списків засвідчив, що внесені в них дані є некоректними й такими, що не відповідають дійсності. Вони наголосили, що інформація в даних списках жодного разу не звірялася з офіційними даними об'єднаного центру в СБУ.

"Систематично проводяться консультації з рідними та близькими осіб, що утримуються в заручниках або зникли безвісти в районі проведення АТО, у ході яких подається актуалізована та перевірена інформації щодо стану пошуку їхніх рідних, а також вжитих заходів у напрямку їх звільнення", - завірили в центрі.

Раніше повідомлялося, що  10 січня Надія Савченко оприлюднила списки українців, які знаходяться у полоні бойовиків Донбасу або вважаються зниклими безвісти, а також прізвища осіб, яких вимагають видати "ДНР" та "ЛНР".

Нагадаємо, народний депутат України Надія Савченко заявила, що раніше опубліковані нею списки полонених не є наразі коректними. За її словами, зібрані відомості є застарілими й будуть уточнюватися.

Другие новости