ПоддержатьУкраїнська

Співробітників ДФС викрили на хабарі

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

Співробітників ДФС викрили на хабарі

Правоохоронці затримали трьох співробітників Державної фіскальної служби (ДФС) через вимагання доларового хабаря. Гроші хотіли отримати за непроведення слідчих дій.

 Співробітників ДФС викрили на корупції Фото: ОГП

"За даними слідства, правоохоронці, діючи за попередньою змовою групою осіб, вимагали та одержали від керівника суб’єкта господарської діяльності 12 тис. доларів США за виключення підприємства з переліку ризикових підприємств у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків та непроведення слідчих дій", — передає пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Наразі розглядають питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Правоохоронці затримали інспектора сектору запобігання та виявлення корупції управління кадрового забезпечення і старшого оперуповноваженого Управління боротьби з фінансовими злочинами ГУ ДФС у Києві, а також старшого слідчого в ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області під час одержання неправомірної вигоди.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу співробітників Головного оперативного управління ДБР", — ідеться у повідомленні.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) засудив ексголову Козівського районного суду Тернопільської області Михайла Кренцеля до 6 років позбавлення волі.

Другие новости