ПоддержатьУкраїнська

Стали відомі деталі відбору кандидатів у прокурори Одещини

StopCor
StopCor

StopCor

Стали відомі деталі відбору кандидатів у прокурори Одещини

Журналіст "СтопКору" та член конкурсної комісії на адміністративні посади прокуратур Одеської області Артем Лагутенко розкрив деталі співбесід та розповів про кандидатів.

Враженнями журналіст поділився на своєму фейсбуці.

"Нам дійсно вдалося відсіяти кількох корупціонерів і просто на рідкість не професійних осіб, які взагалі, певно, переплутали конкурси та зайшли не в ті двері. Мене приємно вразило, що більшості кандидатів навіть нема 30-ти. А відтак у переліку керівників прокуратур Одеської області з'явиться "молода кров". Приємно вразило й те, що дуже багато кандидатів виглядали гідними своєї посади. Зокрема, прокурори, які почали і вели дуже резонансні справи останніх двох років...

Але в якості недоліку врахую самі правила відсіювання. Комісія подаватиме на кожну посаду три кандидати, з яких профільний прокурор або генпрокурор обере остаточно. Тобто, фактично ми прибирали лише дві особи, а в групах, де було 4 кандидати – лише одну. При такому відсіюванні іноді доводилося просто обирати між злом і "меншим" злом...

Дякую Наталі Мальцевій, яка героїчно просиділа три дні поспіль із температурою 37,5 і застудою. Лише для того, щоб ми мали кворум! Дякую і Олександру Остапенку за його досвід і знання регіону.

А ще "дякую" Артему Ільюку, делегованому від ВРУ члену комісії. Я цього красеня не бачив на жодному засіданні комісії. Артеме, якого біса Ви робите у Верховній Раді, якщо і пальцем не ворушите, коли Вам дають змогу почистити ряди прокуратури від корупції?", – написав журналіст та член конкурсної комісії Артем Лагутенко.

Нагадаємо, представники команди "Стоп корупції" відбиратимуть кандидатів у прокурори регіональних відомств п'яти областей.

Активісти слідкуватимуть за конкурсом на заміщення керівних позицій у місцевих прокуратурах.

Додамо, що відбір проводять на заміщення кожного третього керівника місцевих прокуратур і більш ніж 600 посад в органах прокуратури по всій території України. Понад 70% кандидатів, за даними організаторів, – з-поза системи органів прокуратури.

Другие новости