ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, яку зарплату отримують бойовики "ДНР" на передовій

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, яку зарплату отримують бойовики 'ДНР' на передовій

Воюючі на передовій бойовики "ДНР" щомісяця отримують зарплату розміром в 15 тисяч рублів.

Один з ватажків "республіки" Олександр Ходаковський вважає, що у цих людей немає фінансової мотивації вступати до лав найманців, він називає цих найманців добровольцями, передає "Діалог.UA".

"Люди, які воюють на передовій, прийшли туди добровільно, незалежно від того, що вони зараз проходять службу на контрактній основі. За 15 тисяч, якщо не брати до уваги це добровільним приходом в армію, ніхто своє життя на кін ставити не буде. Хоч і називають останнє покоління бойовиків 15-тисячники з іронією, проте, чистої мотивації йти туди через гроші ні в кого немає ", – заявив Ходаковський.

Він також визнав, що зараз в керівництві "міноборони ДНР" є проблеми, які призводять до збільшення проблем в тих випадках, коли вони могли їх уникнути або мінімізувати.

Раніше жителі окупованих територій розповіли, що отримують зарплату в два рази меншу, ніж українці. Середня зарплата електромонтера – 5 тисяч рублів, інженера з охорони праці – 7 тисяч рублів.

Тим часом в Донецьку колишні прихильники "русского мира" вимагають від Олександра Захарченка повернути їм борги із зарплати.

Другие новости