ПоддержатьУкраїнська

"Стоп корупції" допомагатиме громадянам в оформленні субсидій

StopCor
StopCor

StopCor

'Стоп корупції' допомагатиме громадянам в оформленні субсидій

Активісти "Стоп корупції" домовилися про співпрацю з головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві щодо співпраці у наданні громадянам консультацій для оформлення субсидій. Подробиці повідомила правозахисниця проекту Софія Вовк.

"Ми вже досягли домовленості про співпрацю із представниками головного територіального управління юстиції у місті Києві. Залишилося залагодити організаційно-технічні питання. Юристи "Стоп корупції" уже найближчими днями почнуть проводити роз'яснення для громад у питаннях, пов'язаних із оформленням субсидій.

Додамо, що за підрахунками уряду, субсидії на оплату житлово-комунальних послуг наразі оформили 6,4 млн. домогосподарств.

Лідерами питань реалізації програми житлових субсидій є Сумська, Полтавська, Донецька, Черкаська, Київська, Вінницька, Івано-Франківська, Львівська і Волинська області.

Також у Кабміні запевнили, що повертати грошову компенсацію державі не доведеться.

"Різними недобросовісними політиками нав'язується думка, що субсидії доведеться комусь колись повертати, або це може призвести до якихось інших наслідків, або підвищення мінімальної заробітної плати, яку запроваджує уряд, вплине на субсидії. Хочу ще раз вкотре підкреслити, що субсидія – це компенсація, знижка для конкретної родини, виходячи з її доходу, яка є безповоротною, і це ні в якому разі не може призвести ні до повернення цих грошей, ні до чогось іншого", – наголосив очільник українського уряду на черговому засіданні Кабміну.

Другие новости