ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" на Донеччині слідкував за судом у справі поплічників терористів

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' на Донеччині слідкував за судом у справі поплічників терористів

Лиманський міськрайонний суд Донеччини задовольнив клопотання третього слідчого відділу прокуратури про заочне кримінальне повноваження для двох жителів області за пособництво терористам. Про це повідомляють активісти святогірського осередку проекту, які слідкували за процесом.

«Святогірський підрозділ ГО «Стоп корупції» брав участь у судовому засіданні Лиманського міськрайонного суду, на якому було задовільнено клопотання третього слідчого відділу прокуратури Донецької області на здійснення заочного кримінального провадження проти двох громадян України, які підозрюються у скоєнні кримінального правопорушення, що передбачене ч.1 ст.258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації.

На даний час підозрювані перебувають на непідконтрольній Україні території, де прислужують окупантам. Якщо їхню участь у терористичному угрупуванні буде доведено, їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

У 2014 році Верховна Рада України прийняла Закон про заочне правосуддя. Загалом, це такий же звичайний судовий процес, тільки проводиться без присутності обвинуваченого. Ця форма не застосовується до неповнолітніх.

Дане спеціальне розслідування може провадитися тільки за кількома статтями Кримінального кодексу України, зокрема терористична діяльність, посягання на територіальну цілісність і національну безпеку, корупційні злочини, вбивства», – розповіли активісти «Стоп корупції».

https://www.facebook.com/stopcor.ua/videos/2059075894360927/

Другие новости