ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" слідкує за конфліктом навколо молокозаводу на Хмельниччині

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' слідкує за конфліктом навколо молокозаводу на Хмельниччині

Активісти «Стоп корупції» приїхали на Хмельниччину, щоб прослідкувати за розвитком подій біля Старокостянтинівського молочного заводу. Кілька тижнів тому тут між Першим національним виробничим кооперативом та Старокостянтинівським молочним заводом виникла суперечка через нібито борги заводу перед членами кооперативу за молоко.

«Раніше селяни блокували в'їзд до заводу, через що він припинив свою господарську діяльність, і зрештою, було знищено декілька десятків тонн сировини.

Минулого разу мер Старокостянтинова Микола Мельничук пообіцяв, що залучить сторони суперечки до логічного діалогу та вирішення всіх проблем.

''СтопКор'' слідкує за конфліктом навколо молокозаводу на Хмельниччині

Проте минуло два тижні, а селяни та нібито члени кооперативу знову прийшли під Старокостянтинівський молокозавод з тими самими вимогами – повернути кошти, але на цей раз вони залучилися підтримкою організації «Державницька ініціатива Яроша» («ДІЯ»). В'їзд до заводу блокували шинами та щитами, через що підприємство знову зупинило роботу. Працівники заводу були дуже обурені даною ситуацією, через що власними силами розблокували в'їзд до заводу.

Ми поспілкувались із директором молокозаводу. Очільник повідомив, що мітингарі надали керівництву заводу ультимативну заяву, у якій вимагали щоб завод віддав борги, в іншому випадку представники «Дії» розпочнуть блокаду підприємства.

Сьогодні хоч і була інформація про те, що біля молокозаводу знову зберуться люди, наразі ж інформація не підтвердилась, хоча поліція у складі близько 50 чоловік регулює діяльність біля молокозаводу.

''СтопКор'' слідкує за конфліктом навколо молокозаводу на Хмельниччині

Ми також поспілкувалися з представником ГОГ «ДІЯ» Валентином. Він нам розповів, що суперечка виключно між керівництвом молокозаводу і кооперативу, і що люди намагаються просто отримати свої кошти за молоко. ГО «ДІЯ» підтримують виключно людей. Розповіли нам, що вчора спілкувалися з мером, який займає правову позицію.

Також біля молокозаводу перебуває представник СБУ Хмельницької області, офіційна позиція якого – не допустити соціального напруження та недовіри до влади.

Мер повідомив нам, що ініціював зустріч керівництва молокозаводу та кооперативу. Кооператив не хоче йти на контакт. А також вчора долучилася громадська організація дія. За словами мера, дії представників цієї організації були незаконними, тому що знову блокувалася робота заводу. Також він сказав, що, можливо, половина активістів була проплачена.

''СтопКор'' слідкує за конфліктом навколо молокозаводу на Хмельниччині

Начальник поліції поза камерою сказав, що люди блокували роботу заводу, можливо, навіть із представниками ГО «ДІЯ». А також запевнив нас, що поліція в Старокостянтинові ніким не проплачена і діє виключно за нормами закону», – розповіла журналістка «СтопКору» Дарина Ткачук.

Додамо, що напередодні й сьогодні правоохоронці контролюють ситуацію біля заводу, регулюють дії активістів, щоб не допустити блокування господарської діяльності заводу.

Другие новости