ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" став свідком зриву децентралізації у Святогірську на Донеччині

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' став свідком зриву децентралізації у Святогірську на Донеччині

Слов'янський міськрайонний суд за позовом депутата Святогірської міської ради Кімирина О.П. (Волонтерська партія України) виніс постанову про скасування двох рішень щодо об'єднання громади та визнав в судовому порядку незаконними та протиправним дії посадових осіб – міського голови Святогірська Дзюби О.I. та секретаря Святогірської міської ради Божко Т.В.

Про це повідомили представники місцевого осередку "Стоп корупції", які слідкували за судовим процесом.

"Через незаконні та протиправні дії голови Святогірська Дзюби О.І. (партія Наш край) та незаконні й протиправні дії секретаря Святогірської міської ради Божко Т.В. (голова фракції Наш край) процес об'єднання в Святогірську міську об'єднану територіальну громаду зірвано.

Святогірський осередок ГО "Стоп корупції" з вересня 2016 року уважно відслідковував весь процес децентралізації та неодноразово закликав названих посадових осіб та деяких депутатів від політичної партії "Наш край" припинити потурати закони України.

За зрив важливого процесу децентралізації посадовці, на нашу думку, повинні понести, перш за все, політичну відповідальність, адже економічний розвиток населених пунктів, які дали згоду на утворення Святогірської громади, зупинено. Крім того, такі дії підривають довіру до місцевої влади, до органів місцевого самоврядування", – зазначив голова святогірського осередку "Стоп корупції" Володимир Рибалкін.

Другие новости