ПоддержатьУкраїнська

Стрілянина у Броварах виявилась наслідком конфлікту між маршрутними перевізниками

StopCor
StopCor

StopCor

Стрілянина у Броварах виявилась наслідком конфлікту між маршрутними перевізниками

Теракт чи повернення буремних 90-х? О сьомій ранку 29 травня жителі будинків на вулиці Олімпійська у Броварах прокинулись, наче у бойовику – від звуків стрілянини. Внаслідок інциденту у будинках вибиті шибки, а вздовж узбіччя – понівечені автівки. Хто влаштував збройний перфоманс у містечку недалеко від столиці? Розслідувала Наталія Дігтяр.

https://www.youtube.com/watch?v=-Xz1mtfudlc

Згодом усю Україну облетіли кадри, які зняли випадкові свідки: кілька десятків озброєних чоловіків б'ються та обстрілюють один одного. Ззовні виглядає, наче це справжні бандитські розбірки.

Очевидці теж стверджують: у протистоянні нібито брали участь люди місцевого авторитета "Журавля".

За офіційними даними, були поранені троє осіб. А випадкові кулі та картеч потрощили вікна й припарковані автівки. Стрілянина тривала з пів години. Лише дивом ніхто з випадкових перехожих не постраждав.

Кадри з місця подій облетіли Україну Фото: СтопКор

Гучний інцидент миттю підірвав медійний простір, звідусіль посипалися різні версії конфлікту.

Та, як згодом встановили правоохоронці, усе це – наслідок конфлікту між перевізниками. Власники маршруток, які возять пасажирів з Києва до Броварів і назад, таким чином влаштували переділ ринку.

За словами начальника ГУНП в Київській області Андрія Нєбитова, передумови для протистояння склались близько року тому.

"Був, умовно кажучи, 701-й маршрут, який там існував майже 15 років, і рік тому один із керівників КОДА, а їх змінилося багато, прийняв рішення запустити ще два маршрути – 706 і 707, які, за дивним збігом, дублювали 701-й. Конфлікту було не уникнути", – коментує правоохоронець.

Другие новости

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Журналисты СтопКора пообщались с президентом НАМН Цымбалюком по поводу эффективности использования ресурсов академии, высоких зарплат руководства и связей с одиозным экснардепом Дубовым