ПоддержатьУкраїнська

Суд просять заборонити проведення конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки

StopCor
StopCor

StopCor

Суд просять заборонити проведення конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

«Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано заяву про забезпечення позову, заявником в якій зазначений Олександр Данилюк. Вказана заява надійшла до суду до подання позову», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд заборонити комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Бюро економічної безпеки подальше проведення всіх етапів конкурсу. Серед інших вимог заяви – зупинити дію протоколу засідання комісії №3 від 29 липня до набрання законної сили рішенням у справі.

Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Як повідомлялося, Верховна Рада 28 січня ухвалила Закон «Про Бюро економічної безпеки України».

12 травня Кабінет Міністрів утворив Бюро економічної безпеки, на яке покладаються завдання із протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

На участь у конкурсі на посаду голови БЕБ надійшло 57 пакетів документів.

До участі в конкурсі були допущені 48 кандидатів. При цьому, за інформацією ЗМІ, конкурсна комісія з відбору на очільника Бюро економічної безпеки, яку очолює Тимофій Милованов, не пропустила до конкурсу кандидатуру Олександра Данилюка.

Згодом стало відомо, що колишній секретар РНБО Олександр Данилюк на святкуванні свого дня народження 30 липня вдарив ексміністра економіки, а нині радника голови Офісу Президента Тимофія Милованова. За словами Милованова, Данилюку "не сподобалось рішення комісії про його відсторонення від конкурсу".

Джерело: Укрінформ

Другие новости