ПоддержатьУкраїнська

Суддя, яка відпустила нападників на «СтопКор», не відповідає займаній посаді – Рада суддів України

StopCor
StopCor

StopCor

Суддя, яка відпустила нападників на «СтопКор», не відповідає займаній посаді – Рада суддів України

За жорстоке побиття активістів на Видубичах нападники отримали досить м’який запобіжний захід – нічний домашній арешт. Чи справді це було неупереджене рішення, або ж Феміда цього разу не була сліпою? Журналісти «СтопКору» не змогли залишити це поза увагою і вирішили прискіпливіше придивитися до персони судді.

Суддя, яка відпустила нападників на «СтопКор», не відповідає займаній посаді – Рада суддів України

І з’ясувалося, що пані Колдіна наразі на крок від звільнення: за результатами кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді, суддю Голосіївського районного суду міста Києва Колдіну Олександру Олегівну було визнано такою, що не відповідає займаній посаді. Також цим рішенням рекомендовано Вищій раді правосуддя розглянути питання про звільнення її з посади судді Голосіївського районного суду міста Києва.

Факти про її некомпетентність представлені у рішенні про перевірку організації роботи Голосіївського райсуду, яку провела нещодавно Рада суддів України. Ось кілька аргументів.

Під час перевірки у Голосіївському районному суді міста Києва виявлено багато залишків справ, які розглядаються понад 6 місяців, понад 1 рік, понад 2 роки та понад 3 роки (зокрема, у судді Колдіної О. О. по 16 цивільних справах триває розгляд більш як 2 роки).

В ході перевірки встановлено, що останні збори суддів в Голосіївському районному суді міста Києва відбулися 16 травня 2017 року. З моменту проведення останніх зборів суддів цього суду до дати проведення перевірки було заплановано понад 10 разів провести збори суддів цього суду, але через відсутність кворуму жодного разу збори не відбулись (зазвичай без поважних причин не з'являлись судді: Бондаренко Г. В., Колдіна О. О., Ладиченко С. В., Новак А. В., Полякова Л. В., Рудик І. В., Хоменко О. Л.). Тобто майже рік не проводяться збори і не вирішуються нагальні питання та не проходить належна організація роботи суду.

Тож, оскільки рада суддів визнає, що пані Колдіна не відповідає займаній посаді, відповідно і винесене нею рішення підпадає під сумнів.

Подробиці резонансної справи дізнавайтесь з сюжету Марії Гураль:

https://www.youtube.com/watch?v=vYP8fp3JRCI

Другие новости