ПоддержатьУкраїнська

У Авдіївці попадання ще одного снаряда у хімічний цех коксохіму спричинить новий Чорнобиль

StopCor
StopCor

StopCor

У Авдіївці попадання ще одного снаряда у хімічний цех коксохіму спричинить новий Чорнобиль

Волонтери групи "Повернись живим" попередили про екологічну катастрофу, яку спричинить попадання снаряду у хімічний цех Авдіївського коксохіму. Так попередження  заявилось у соціальній мережі, і має на меті попередити страшну катастрофу, яка можлива через активі бойові дії у районі Авдіївки.

Авдіївка на межі виживання, окрім консервації заводу існує ймоврність іншої трагедії – його підриву, попередили волонтери.

"Місцевий коксохімічний завод припиняє і консервує свої потужності. Заводчани чекають подачі природного газу і намагаються відновити енергопостачання. Але поки усі потуги марні, обстріли не затихають. Якщо нічого не вийде, при температурі -22 гуманітарної та екологічної катастрофи не уникнути. Більш того, якщо хоч один снаряд прилетить в район хімічного цеху заводу, вся отруйна частина таблиці Менделєєва потрапить у грунт і територію радіусом до 70 кілометрів можна вважати "Чорнобиль. Частина друга". Екологи і медики навіть бояться прогнозувати результати. Але поки цього не сталося, подивимося на ситуацію з іншого боку", – йдеться у повідомленні групи.

Авдіївський коксохім надавав вугілля гігантам промисловості України, мова йде про "Азовсталь", "Запоріжсталь" і "М. К. Ілліча". Тож їм, швидше за все, доведеться зупинитись. Це суттєво вплине на економіку країни, припускають волонтери.

Сценарій супротивника у Авдіївці поки не змінюється – сотні снарядів на наші позиції і атака піхоти:

"За всіма прогнозами, ситуація обіцяє бути більш напруженою. За даними розвідки і словами жителів окупованої території, у Макіївку і Донецьк регулярно прибуває військовий транспорт з особовим складом, технікою і боєприпасами. Жителі Київського району, який всього в парі кілометрів від гарячої точки, кажуть, що вулицями проноситься гусенична техніка. Регулярна армія РФ тільки звідти і веде вогонь в напрямку Авдіївки, відчуваючи повну безкарність у житлових кварталах міста".

Зараз головне завдання ЗСУ закріпитися на нових позиціях і не дати бойовикам, які сконцентровані в Донецьку, зайти в Авдіївку, поставивши Україну на коліна. Щоб закріпити успіх на нових позиціях, вкрай необхідні потужні прилади спостереження, які дозволять контролювати дії ворога в Ясинуватій, Горлівської і Донецької трасах. А далі – справа техніки, – резюмували волонтери.

Другие новости