ПоддержатьУкраїнська

У бойовиків з'явився новий вид заробітку грошей на мирних мешканцях Донбасу

StopCor
StopCor

StopCor

У бойовиків з'явився новий вид заробітку грошей на мирних мешканцях Донбасу

У бойовиків з'явився новий вид заробітку: вони лякають місцевих жителів розміщенням артилерії в їх житлових кварталах і вимагають гроші за те, що не будуть цього робити. Керівництво "ДНР" дивиться на це крізь пальці.

Новину повідомляє "Інформаційний спротив".

"Контррозвідка МДБ "ДНР" доповіла "керівництву ДНР" про зафіксовані в останні дні в Донецьку, Макіївці, Ясинуватій і ряді інших прифронтових н.п. "ДНР" множинні випадки вимагання грошей бойовиками від місцевих жителів за те, щоб біля їх будинків не розташовувалися артилерійські позиції, а також скупчення військової техніки та озброєння", – йдеться в повідомленні "ІС".

Однак російських кураторів така поведінка підопічних не схвилювала. Правда, вони розпорядилися, щоб артилеристи "1-го АК ДНР" дислокувалися в заздалегідь зазначених місцях, незалежно від розташування житлових будинків або важливих об'єктів інфраструктури. Якщо ж вони пробують зайняти інші позиції, намагаючись заробити таким шляхом, ці випадки будуть розслідуватися.

"Тоді як випадки вимагання бойовиками грошей, якщо це не заважає виконанню бойових завдань, розслідуватися не повинні. Таким чином, "по дорозі" до певних місць позицій бойовики мають повну можливість імітувати підготовку до стрілянини біля будь-яких житлових будинків та інших об'єктів, вимагаючи у населення гроші", – уточнили в "ІС".

Нагадаємо, в мережі активно обговорюють, за їхніми словами, унікальний випадок, що стався в Макіївці днями. Жителі одного з мікрорайонів міста не дали бойовикам розгорнути свою артилерію неподалік від їхніх будинків.

Другие новости