ПоддержатьУкраїнська

У Казахстані затримали терориста "ДНР", який вбивав українців

StopCor
StopCor

StopCor

У Казахстані затримали терориста 'ДНР', який вбивав українців

У Казахстані заарештували учасника російсько-терористичного угруповання "ДНР" Сергія Шалашова. Злочинця судитимуть "за участь у збройному конфлікті на боці іноземної держави". Про це повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко, передає "UA.NEWS".

 Фото: Facebook

"Сергій Шалашов, громадянин Казахстану, ще з 2014-го почав воювати проти української армії. В 2015-му Казахстан оголосив "героя Новоросії" в розшук. Через кілька місяців бойовик натрапив на міну і залишився без ступні. З 2018-го жив в Росії, і та відмовлялась його видати, оскільки він, вбиваючи українців, "не порушував російське законодавство" (за версією росполіції). Але був змушений повернутися до Казахстану. Найманця все ж таки затримали на батьківщині", – зазначив Цаплієнко.

Раніше У Казахстані відправили за ґрати терориста, що воював на боці "Л/ДНР" на Донбасі. Встановлено, що підсудний у період з вересня 2014 по 2016 рік, перебуваючи на території України, умисно і неправомірно брав участь у бойових діях на боці "Л/ДНР" проти Збройних сил України.

Наприкінці січня співробітники контррозвідки СБУ затримали в Донецькій області бойовика, який воював за прокремлівські терористичні організації "Л/ДНР". Затриманий вже дає свідчення.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, партія “ОПЗЖ” готує імпічмент президенту.

Другие новости