ПоддержатьУкраїнська

У Києві ВГО «Стоп корупції» підписала меморандум про співпрацю з ГО «Синергія аналітиків України»

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

У Києві ВГО «Стоп корупції» підписала меморандум про співпрацю з ГО «Синергія аналітиків України»

10 лютого у центральному офісі ВГО «Стоп корупції» відбулося підписання меморандуму про співпрацю організації з представниками «Синергії аналітиків України». Повідомляє кореспондент «СтопКору».

 Громадські організації домовилися про співпрацю Фото: СтопКор

«Ми проводимо безліч видів аналітичних робіт. Зокрема, аналізуємо декларації чиновників, виконуємо низку завдань із дослідження тих матеріалів, які є у відкритих джерелах – реєстрах чи ЗМІ. Також вивчаємо тендери та виявляємо там корупційні порушення чи сумнівні закупівлі. Для цього нам необхідно продовжувати навчання членів команди, зокрема – правозахисників, журналістів і юристів», – наголосив голова правління «Стоп корупції» Ігор Бондарчук

 Розробка програмного забезпечення для оптимізації аналітичних процесів — один із напрямків роботи «Синергії аналітиків України»

У «Синергії аналітиків України» розповіли про використання аналітичних інструментів, які сторони меморандуму зможуть застосовувати для реалізації спільних цілей.

"Наші професійні аналітики, які вміють користуватися цими інструментами, працюють і вміють знаходити будь-яку інформацію, яка присутня в інтернеті. Зокрема, в соцмережах, на сайтах, на форумах, у месенджерах тощо. Ми також можемо проводити тренінги просвітницького характеру щодо кібергігієни та щодо оцінки збору даних", — сказала співзасновниця та голова ГО, доктор філософії, директор Центру медіааналітики Cyber Media Track, медіа- та кіберексперт Анастасія Кондрико.

Зазначимо, головною метою організації «Синергія аналітиків України» є формування ефективної спільноти однодумців для започаткування та реалізації спільних проєктів. До основних напрямів діяльності організації належать об’єднання фахівців, пов’язаних аналітичними процесами у різних сферах, сприяння підвищенню престижу професії аналітика на ринку праці, зміцнення зв’язків між науковцями та практиками аналітичної діяльності у сфері інформаційних відносин тощо.

Громадська організація «Стоп корупції» — всеукраїнська неприбуткова громадська організація, яка провадить громадські антикорупційні розслідування та правозахисну діяльність з метою запобігання зловживанню владою, протидії корупції та сприяння демократичним перетворенням в Україні. 

Нагадаємо, раніше у Києві представники всеукраїнської громадської організації «Стоп корупції» підписали меморандум про співпрацю з керівниками структурного підрозділу Державної екологічної інспекції України.

Другие новости