ПоддержатьУкраїнська

У столиці викрили потужну нарколабораторію

StopCor
StopCor

StopCor

У столиці викрили потужну нарколабораторію

У столиці викрито лабораторію з виготовлення наркотиків, яка приносила мільйонні статки. "Наркотичний пункт" був організований в одній із квартир Києва. На момент викриття, поліція знайшла та вилучила більше ніж 2 кг амфетаміну в кристалічному і рідкому станах, а також спецобладнання. 

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення департаменту комунікації НПУ.

За даними правоохоронців, нарколабораторію в орендованій квартирі Дніпровського району Києва організував 33-річний чоловік.

"Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили у зловмисника більш як 2 кг амфетаміну в кристалічному та рідкому станах, спеціальне обладнання для синтезу психотропу та понад 5 літрів фенілнітропропену – прекурсору, що використовується для виготовлення психотропної речовини", – розповіли в поліції.

У столиці викрили потужну нарколабораторію
У столиці викрили потужну нарколабораторію

Додали, що зловмисник перетворив квартиру на потужну нарколабораторію. Так, разовий цикл виготовлення амфетаміну цією лабораторією становив близько 1,5 кг психотропної речовини. За цінами "чорного" ринку вартість такої партії психотропу становить майже мільйон гривень.

"Наразі вирішується питання про обрання фігуранту міри запобіжного заходу. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального Кодексу України. Проводиться досудове розслідування. Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна", – резюмували в НПУ.

Другие новости