ПоддержатьУкраїнська

У Святогірську на Донеччині активісти "Стоп корупції" обговорили питання прозорості влади та органів самоврядування

StopCor
StopCor

StopCor

У Святогірську на Донеччині активісти 'Стоп корупції' обговорили питання прозорості влади та органів самоврядування

У Святогірську пройшов круглий стіл, який був організований громадським моніторинговим офісом на чолі з керівником місцевого відокремленого підрозділу ГО "Стоп корупції" Володимиром Рибалкіним.

На круглому столі були присутні представники місцевої громади. Під час обговорення вони визначили пріоритетні напрямки громадських антикорупційних розслідувань. Проект відбувся за фінансової підтримки Центру політико-правових реформ і Програми МАТРА Королівства Нідерландів, зазначають у святогірському підрозділі ГО "Стоп корупції".

Темою засідання обрали моніторинг та контроль громадою органів місцевого самоврядування.

"На круглому столі підіймались та обговорювались питання, які турбують громаду, а це непрозорість влади та органів самоврядування, невиконання з боку працівників виконкому м. Святогірськ своїх обов'язків у наданні доступу до публічної інформації, постійна спекуляція земельними питаннями та багато інших, які занепокоять жителів міста", – зазначив координатор осередку Володимир Рибалкін.

Активіст відзвітував присутнім на засіданні про роботу ВПГО "Стоп корупції" в м. Святогірськ та разом з присутніми обговорив питання, на яких варто акцентувати увагу. З цього приводу визначили три напрямки:

1. Питання, пов'язані з лісовими насадженнями. Сплата за відновну вартість дерев під час покупки земельної ділянки. Незаконна рубка дерев на території НПП "Святі гори" та інші.

2. Питання контролю органів самоврядування. Зловживання службовим положенням посадовими особами та обмеження доступу громадян до публічної інформації.

3. Земельні питання в місті Святогірськ. Моніторинг та контроль за видачею земельних ділянок, проведення інвентаризації земель та виявлення вільних ділянок для громади міста.

Другие новости