ПоддержатьУкраїнська

Україна переживає пік пандемії — нарада у Президента

StopCor
StopCor

StopCor

Україна переживає пік пандемії — нарада у Президента

Про це йшлося на нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

“Тенденція до збільшення кількості хворих на COVID-19 зберігається: минулого тижня на піку захворюваності було виявлено 27,3 тис. нових випадків за добу, а загальна кількість нових хворих зберігається два тижні поспіль на рівні 152 тис. осіб. Однак, за словами очільника уряду, можна говорити про деяку стабілізацію за показником госпіталізацій: 34,5 тис. минулого тижня та 34,3 тис. – тижнем раніше”, - цитує Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля пресслужба ОП.

Водночас на нараді було констатовано, що в Києві зберігається тенденція до зростання кількості хворих на коронавірус. Секретар РНБО Олексій Данілов акцентував на необхідності забезпечення стабільного постачання кисню у столичні лікарні.

Також в ОП нагадали, що наразі 17 регіонів перебувають у червоній зоні епідемічної небезпеки, та поінформували, що у Херсонській області динаміка дещо покращується, “що може дати змогу регіону одним із перших вийти з червоної зони”.

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що зараз Україна переживає пік пандемії, який, за його словами, багато країн уже пройшли. На думку міністра, цим обумовлені високі показники смертності серед хворих на COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 7 листопада в Україні зафіксовано 13 068 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіла 3 088 501 особа; одужали – 2 520 956 осіб; летальних випадків – 72 557.

Джерело: Укрінформ

Другие новости

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Миллионы для руководства и награда скандальному экснардепу: госаудиторы проверяют деятельность НАМН и ее президента Цымбалюка

Журналисты СтопКора пообщались с президентом НАМН Цымбалюком по поводу эффективности использования ресурсов академии, высоких зарплат руководства и связей с одиозным экснардепом Дубовым