ПоддержатьУкраїнська

Україна посіла 7 місце в антирейтингу сучасного рабства

StopCor
StopCor

StopCor

Україна посіла 7 місце в антирейтингу сучасного рабства

Стало відомо, що в антирейтингу сучасного рабства Global Slavery Index Україна увійшла у першу десятку. Тут майже 300 тисяч осіб стикаються з різними формами рабства.

Новину передає "Преса України".

З’явився новий світовий антирейтинг сучасного рабства Global Slavery Index. Створила його австралійська правозахисна організація Walk Free Foundation. Йдеться про аналіз різних форм рабства – примусова праця, примус до шлюбу, боргова кабала та примусова сексуальна експлуатація.

"У країнах Європи та Центральної Азії близько 3,6 млн осіб – чоловіків, жінок і дітей – живуть у сучасному рабстві. Найпоширеніше рабство – примусова праця (3,6 на 1000 осіб), примусовий шлюб – 0,4 на 1000; 36% жертв примусової праці перебували у борговій кабалі; 14% – випадки примусової сексуальної експлуатації", – йдеться у доповіді.

Як виявилось, в Україні частка людей, які живуть в умовах сучасного рабства, становить 6,4 на 1 тисячу осіб. Тобто всього близько 286 тис. осіб. З таким результатом Україна розташувалася на 7 місці серед країн Європи та Центральної Азії.

Тим часом першість тримає Туркменістан з показником 11,2 на 1000 осіб. Росія розмістилась неподалік від України, на 11 місці з показником 5,5 на 1000 осіб. Такі країни, як Фінляндія, Данія, Швеція та Люксембург розмістились наприкінці рейтингу з показниками 1,7 - 1,5 відповідно.

До слова, Росія, Туреччина й Україна мають найвищий абсолютний показник у 39% жертв сучасного рабства, а саме у регіоні Європи та Центральної Азії.

"Навіть у країнах з сильним законодавством існують суттєві прогалини у захисті таких соціальних груп, як мігранти, безхатченки, неофіційно працевлаштовані та деякі меншини. Ці прогалини, які активно використовуються злочинцями, вимагають термінової уваги з боку урядів", – зауважили правозахисники, наводячи у приклад США, Австралію, Велику Британію, Францію, Німеччину, Нідерланди.

Україна посіла 7 місце в антирейтингу сучасного рабства

Другие новости