ПоддержатьУкраїнська

Україна втрачає Донбас, якому не змогла нічого запропонувати – журналіст

StopCor
StopCor

StopCor

Україна втрачає Донбас, якому не змогла нічого запропонувати – журналіст

Сценарій розвитку подій на окупованих територіях Луганщини й Донеччини буде не таким, як в Криму. Якщо території й повернутися в Україну, то все одно це буде продовженням протистояння, але вже іншого гібридного підвиду.

Таку думку висловив журналіст родом з Донецька Олексій Мацука.

На думку Мацуки, на Донбасі події будуть розвиватися за іншою схемою, ніж на окупованому Кримському півострові. Не виключено, що Росія не претендуватиме на ці території, але фактично буде їх контролювати іншим шляхом.

"Навіть якщо Україна поверне контроль над цими містами, там вже щосили буде діяти "російський бізнес" з "приватними" арміями з числа цілком державної. Нова версія гібрида?" – задається питанням журналіст.

За його словами, цьому стану можна дати й безліч інших імен: Абхазія, Придністров'я, окупація, АТО, війна, редут. Але сенс від цього не зміниться: Україна втрачає Донбас, якому не змогла запропонувати ніякого іншого сценарію за три роки.

"У цей час втрачаємо і людей і міста, тане любов і надія. За тих, хто опинився в лещатах, ніхто й слова не замовить, вони втратили своїх адвокатів, парламентарів, провідників і ми втрачаємо їх, адже їм за три роки так ніхто нічого і не запропонував конкретного і ділового. Дуже сумна історія", – констатував Мацука.

Нагадаємо, жителі окупованого Донецька не поспішають отримувати "паспорти ДНР". Такі результати проведеного в місті відеоопитування.

Другие новости