ПоддержатьУкраїнська

Українців попередили про підвищення тарифів від Інтернет-провайдерів

StopCor
StopCor

StopCor

Українців попередили про підвищення тарифів від Інтернет-провайдерів

Незабаром тарифи за перегляд телеканалів - послугу, яку надають своїм абонентам Інтернет-провайдери, – можуть відчутно зрости. Це пов'язано з тим, що відповідну плату піднімуть медіагрупи.

Новину повідомляє "Преса України".

Розцінки медіагруп для провайдерів програмної послуги в найближчі три роки можуть підвищиться в 4 рази. "Якщо в цьому році вартість телеканалів телегруп становить 5,05 грн на місяць з абонента, то в 2018-му буде 8,75 грн, в 2019-м - 14,75 грн, в 2020-м - 20,75 грн", – розповів гендиректор групи компаній "Тріолан" Вадим Сидоренко на конференції "Дні електронних комунікацій", повідомляє видання "Медіаняня".

Медіагрупи поки офіційно не підтверджують озвучені тарифи. Їх підвищення загрожує зростанням плати для абонентів провайдерів. Нагадаємо, з 1 січня 2017 року, згідно з внесеними змінами до закону "Про телебачення і радіомовлення", телеканали мають право вимагати від провайдерів плату за трансляцію. Останні, в свою чергу, змушені або збільшити абонплату для користувачів, або "вимкнути" телеканали медіагруп.

В ході дебатів на конференції глава Правління ІнАУ Олександр Федієнко ще раз нагадав представникам медіагруп про їх забуту обіцянку випустити пояснюючий ситуацію ролик: "Населення країни все так же не розуміє, чому їх провайдер - "негативний" суб'єкт ринку - почав брати гроші з громадян за перегляд телевізійних каналів, які раніше були безкоштовні і які до цього дня в ефірі також не потрібно оплачувати".

Нагадаємо, за словами президента України Петра Порошенка, тепер він веде переговори з Європейським Союзом про те, щоб українцям скасували плату за мобільний роумінг за кордоном.

Другие новости